Naisen kävelylenkki sai karmean käänteen: Pyöräilijä pysähtyi kohdalle, alkoi jutella ja kävi lopulta käsiksi

Noin 70-vuotias mies tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta Vaasan hovioikeudessa. Hovioikeus antoi ratkaisunsa asiassa alkuviikosta.

Uhriksi joutunut nainen oli kävelyllä Kristiinankaupungin alueella kevättalvella 2016, kun pyörällä liikkunut mies pysähtyi hänen kohdallaan ja alkoi jutella.

Mies tarjosi naiselle ensin kyytiä ja pyysi tätä saunomaan kanssaan. Nainen vastasi ehdotuksiin kieltävästi. Tämän jälkeen mies avasi kassinsa ja tarjosi naiselle ”limua”. Kassissa oli naisen kertomuksen mukaan limun sijasta olutta.

Tilanne alkoi tuntua oudolta, kun mies ryhtyi kehumaan hänen ulkonäköään, nainen kertoi aiemmin käräjäoikeudessa.

Sitten mies alkoi yllättäen kosketella ja puristella hänen rintojaan.

"Mies luuli nuoremmaksi"

Kun nainen kielsi miestä, tämä hämmästyi ja poistui paikalta. Nainen kertoi, että hänelle jäi käsitys, että mies oli luullut häntä nuoremmaksi kuin mitä hän oli.

Tilanteesta järkyttynyt nainen palasi kotiinsa, missä hän keskusteli tapahtuneesta miehensä kanssa.

Nainen muisteli, että pyöräilijä oli puhunut hänelle mökistään, jossa on sininen saunarakennus. Kaksikko päätti lähteä katselemaan, josko tuntomerkkeihin sopiva mökki löytyisi lähistöltä.

Tuomittiin sakkoihin

Mökki löytyi, ja pariskunta kohtasi pihalla miehen, joka oli aiemmin tullut naista vastaan.

Tapahtuneesta väännettiin, ja lopuksi pariskunta ilmoitti tekevänsä tapauksesta rikosilmoituksen. Mies itse oli naisen mukaan vähätellyt tekoaan ihmettelemällä, että ”ei kai se ollut niin vaarallista”.

Mies tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta 40 päiväsakkoon alun perin Pohjanmaan käräjäoikeudessa viime keväänä. Tuomittu mies vaati hovioikeudelta, että syyte hylättäisiin. Hovioikeus ei kuitenkaan ottanut asiaa jatkokäsittelyyn, ja käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Päiväsakoista jää miehen tuloilla maksettavaa yhteensä 520 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat