Mainos

Naisella turvaton olo käteisautomatilla

Jopa 63 % naisista on kokenut turvattomuutta nostaessaan käteistä automaatista. Miehillä vastaavat kokemukset ovat vähäisempiä, mutteivät suinkaan harvinaisia: joka kolmas mies on joskus tuntenut olonsa automaatilla turvattomaksi.

Tiedot selviävät Nosto-automaatteja ylläpitävän Eurocashin Nero Partnersilla teettämästä tutkimuksesta, jossa kartoitettiin pääkaupunkiseudulla asuvien ihmisten suhtautumista käteisautomaatilla asiointiin.

Turvattomuus ei yleensä johdu siitä, että ihmisiä olisi oikeasti uhkailtu käteisnostotilanteessa. Vain kolme prosenttia vastaajista kertoi törmänneensä uhkaavaan tilanteeseen automaatilla.

Illalla ja pimeällä ei haluta asioida

Automaatilla asiointia ei varsinaisesti pelätä, mutta sen suhteen ollaan varovaisia. Varovaisuus liittyy usein pelkoon siitä, että joku näkee tunnusluvun. Toisaalta ulkoiset tekijät, kuten pimeys tai myöhäinen ajankohta vähentävät halua asioida automaatilla.

- Käteisen nosto on ihmiselle aina jollakin tavalla herkkä tilanne, liittyyhän siihen raha, tilitiedot sekä toisaalta myös omat henkilötiedot. Ei kukaan meistä halua tulla häirityksi tällaisessa paikassa, saatikka sitten ryöstetyksi. Varovaisuus on siis hyvin luonnollista, miettii Eurocashin toimitusjohtaja Harri Koivula.

Sisätilojen automaatti turvallisin

Turvallinen sijainti on tärkeä nimittäjä automaattia valitessa. Turvallisuus on tärkeä tai erittäin tärkeä tekijä 67 prosentille vastaajista. Naisten keskuudessa luku on vielä korkeampi, 75 %. Käteistä nostetaankin mieluiten automaateista, jotka ovat sisätiloissa tai muuten valvotussa ympäristössä.

- Tulos ei tullut meille yllätyksenä, sillä vastaavia tuloksia on saatu myös Ruotsissa. Kiinnitämme erityisen paljon huomiota turvallisuuteen etsiessämme uusia paikkoja Nosto-automaateille ja tutkimustulos vahvisti, että olemme oikealla asialla. Lisäturvallisuutta tuo sijainnin lisäksi panostukset tietoturvaan, ulkona sijaitsevien automaattien näppäimistön näkösuoja sekä se, että jaamme ainoastaan keskuspankin tarkistamia seteleitä, Koivula taustoittaa.

Nosto-automaatteja on tähän asti ollut pääkaupunkiseudulla R-kioskeissa, siis kuluttajien toiveiden mukaisesti valvotussa ympäristössä. Toiminta laajenee jatkossa ympäri Suomen ja monen eri palveluntarjoajan toimipisteeseen – liikkeisiin, ostoskeskuksiin ja huoltoasemille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.