Mainos

Nairobissa asuva suomalainen: Ostoskeskusvaltaus lisäsi ryöstelyä ja levottomuutta

Suomalainen Harri Junttila asuu vain viiden kilometrin päässä Nairobin terroristien hyökkäyksen kohteeksi joutuneesta Westgate -ostoskeskuksesta. Junttila kertoi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew:lle, että valtaus on lisännyt yleistä levottomuutta kaupungissa.

– Luovat nuoret miehet ovat alkaneet käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Viime päivien tapahtumat ovat Junttilan mukaan lisänneet vartiointia muissa kauppakeskuksissa.

– Kotimme lähellä sijaitsevan ostoskeskuksen vartijoiden rynnäkkökiväärit ovat nyt hyvinkin näkyvästi esillä. Kaikki ostoskeskukseen menevät läpivalaistaan.

Nairobilaiset ovat järkyttyneitä tapahtuneesta

Junttila kertoo keskustelleensa ostoskeskushyökkäyksestä joidenkin nairobilaisten kanssa. He ovat Junttilan mukaan tapahtumista hyvin ihmeissään.

– Tavallisilla nairobilaisilla on niin paljon tekemistä omassa arjessaan, että he eivät ole paljoa seuranneet maailman tapahtumia. Näin ollen he eivät ymmärrä, mistä oikein on kysymys.

Suurlähetystö on ollut yhteydessä kaikkiin suomalaisiin

Nairobissa asuu tällä hetkellä 217 suomalaista. Suomen suurlähetystö on varottanut heitä kaikkia liikkumasta hyökkäyksen kohteena olleen Westgate -tavaratalon lähettyvillä.

Junttila kertoo käyneensä lehdistökeskuksessa katsomassa, kun Kenian joukot hyökkäsivät tavarataloon.

– Onhan se aika hurjaa näin suomalaisena mennä katsomaan kansainvälisen valtapolitiikan hurjimpia kiemuroita. Se oli aika villiä ja omituista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.