Mainos

Näinkö tässä käy - Nokian luksuspuhelimet lipumassa Ruotsiin?

Huhut Nokian Vertu-luksuspuhelinyksikön myynnistä ovat saaneet jälleen jatkoa.

Kaksi nimettömänä pysyttelevää lähdettä kertoo talousuutistoimisto Bloombergille, että Nokia olisi pääsemässä sopimukseen Vertun myynnistä ruotsalaiselle yksityiselle pääomayhtiö EQT Partnersille. EQT:n päämaja sijaitsee Tukholmassa.

Lähteiden mukaan sopimuksesta saatetaan tiedottaa jopa tämän viikon aikana. Myyntihinnaksi kerrotaan noin 200 miljoonaa euroa.

Nokia on myymässä varallisuuttaan yhtiön johtajan Stephen Elopin yrittäessä elvyttää yhtiön toimintaa. Googlen Android-puhelimet ja Applen iPhone ovat jättäneet Nokian taakseen.

IDC-yhtiön analyytikon Francisco Jeronimon mukaan Vertun uuden omistajan täytyisi uudistaa Vertu-laitteet. Nykyisin Vertut perustuvat vanhaksi jääneeseen Symbian-käyttöjärjestelmään.

Nokian, EQT:n ja Vertun edustajat eivät ole kommentoineet Bloombergin tietoja.

Vertun myynnistä on liikkunut viime aikoina useita huhuja. Viime kuussa kertoi, että toimintojaan karsiva Nokia olisi myymässä Vertu-tuotemerkin yksityiselle pääomayhtiölle Permiralle 200 miljoonalla eurolla.

Maailman kalleimpia puhelimia

Nokian Vertu-yksikkö valmistaa maailman kalleimpia luksuspuhelimia.

Nokia perusti Vertun buonna 1998. Yhtiö on valmistanut käsin tehtyjä arvopuhelimia rikkaille. Arvokkaista materiaaleista kasattujen puhelimien hinta on kohonnut jopa 250 000 euroon.

Vertu-puhelimissa on käytetty jalokiviä ja niissä on mm. kuuluisien yhtyeiden laatimia soittoääniä. Vertu on ollut myös yhteistyössä Ferrarin kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.