Nainen yritti julmaa tappoa - asunto tuleen

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 53-vuotiaan naisen viiden vuoden ehdottomaan vankeuteen muun muassa tapon yrityksestä ja kahdesta tuhotyöstä.

Oikeuden mukaan nainen yritti tappaa espoolaisen miehen sytyttämällä tulipalon miehen asunnossa viime heinäkuussa. Nainen oli kasannut asunnon lastenhuoneeseen muun muassa vaatteita ja sytyttänyt tavarakasan ja petivaatteet palamaan.

Samaan aikaan alkoholin vaikutuksen alaisena ollut mies oli nukkunut olohuoneen sohvalla.  Tulipalo levisi nopeasti ja oikeuden näkemyksen mukaan mies olisi kuollut palossa, ellei olisi herännyt savuun ja kuumuuden tunteeseen ajoissa. Vaarassa olivat myös naapuriasunnot ja niiden asukkaat.

Toinen tuhotyö tapahtui Helsingin rautatieaseman wc-tiloissa, jossa nainen sytytti wc-paperitelineen palamaan. Palo aiheutti runsaasti musta ja paksua savua ja levisi alakerran wc-tiloista myös ensimmäisen kerroksen asemahalliin.

Oikeuden mukaan savu olisi ehtinyt aiheuttaa vahinkoa rautatieasemalla olleille ihmisille ilman nopeaa evakuoimista ja palon sammutusta.

Nainen joutuu lisäksi maksamaan noin 75 000 euroa korvauksia tekemistään vahingoista.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja