Nainen: Töihin paluu edessä äitiysloman jälkeen?

Jokaiselle äidille tulee jossakin vaiheessa elämää eteen vaikea vaihe: töihin olisi palattava äitiysloman jälkeen, mutta arkeen ja työrutiineihin ei ole helppoa hypätä kylmiltään. Näillä vinkeillä helpotat töihin paluuta ja muutut kotiäidistä jälleen uraohjukseksi.

Kun vauva syntyi, arki alkoi yhtäkkiä pyöriä uuden tulokkaan ympärillä. Kaikki huomio kohdistui vastasyntyneeseen pienokaiseen.

Kun äitiysloma alkaa olla lopuillaan, töihin paluu pyörii mielessä jatkuvasti. Toiset äidit ovat innoissaan tulevista haasteista, toiset taas pelkäävät lähteä lapsensa luota. Joka tapauksessa muutos on suuri ja siihen täytyy varautua. Näillä vinkeillä töihin paluu on kuitenkin hieman helpompaa!

1. Puhu pomollesi ja pyydä joustavaa aikataulua, joka ottaa huomioon myös hätätilanteet kotona.

2. Ota selvää, voisitko tehdä ensimmäiset kuukaudet hieman lyhyempää päivää. Pehmeä alku helpottaa töihin paluuta.

3. Älä kahmi liikaa työtehtäviä itsellesi. Kestää aikansa, että totut jälleen työelämään.

4. Ehdota työpaikallasi, että työskentelisit esimerkiksi kerran viikossa kotoa käsin. Näin voit viettää samalla aikaa myös lapsesi kanssa.

5. Järjestä lapsellesi tarhapaikka hyvissä ajoin. Kysele ystäviltäsi suosituksia ja etsi tietoja eri vaihtoehdoista. On tärkeää, että löydät lapsellesi hoitopaikan, johon luotat täydellisesti.

Kaipaatko vielä lisää vinkkejä töihin paluusta? Aihetta käsitellään myös Steven & Chris -talkshowssa tänään kello 00.00 AVA-kanavalla.

(AVA)

Lähde: Babiestoday.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja