Mainos

Nainen piilotteli kaksi päivää kaapissa Kenian verilöylyä

Kenian torstaisen yliopistoiskun jäljiltä on löytynyt eloonjäänyt.

Kenian Punainen Risti kertoo 19-vuotiaasta naisesta, joka piilotteli peloissaan vaatekaapissa yli kaksi vuorokautta.  

– Hänet on viety sairaalaan, missä lääkärit arvioivat hänen tilansa, järjestön edustaja Arnolda Shiundu kertoi uutistoimisto AFP:lle.  

Opiskelijanainen pelastettiin tänä aamuna.  

Hyökkäyksen kuolonuhrien määräksi ilmoitetaan tässä vaiheessa 148, mutta luvun pelätään nousevan, sillä haavoittuneita on kymmeniä.

Kuolleiden joukossa on 142 opiskelijaa, kolme poliisia ja kolme sotilasta.  
Itä-Kenian Garissassa tehdyn iskun tekijäksi on ilmoittautunut somalialainen äärijärjestö al-Shabaab. Syyksi järjestö sanoo sitä, että Kenian joukot ovat vuosia taistelleet Somaliassa sitä vastaan.

Viisi pidätetty

Kenian viranomaiset epäilevät hyökkäyksen pääsuunnittelijaksi entistä opettajaa, joka on Kenian kansalainen mutta etniseltä taustaltaan somali.

Viranomaiset ovat luvanneet noin 200 000 euroa vastaavan palkkion tiedoista, jotka johtavat Mohamed Mohamudin pidätykseen.  

Mohamudin arvellaan olevan iältään pitkälti päälle 50-vuotias. Miestä etsitään myös useiden muiden surmien johdosta, joita on tapahtunut viime aikoina Kenian itäisessä kolkassa.

Mohamudin tavoin yli kaksi miljoonaa kenialaista on etniseltä taustaltaan somaleita. He muodostavat noin kuusi prosenttia asukkaista. He asuvat alueella, jonka suurimpiin kaupunkeihin Garissa kuuluu.

Somaliassa toimiva äärijärjestö al-Shabaab on vaatinut, että Kenian somalialueen pitäisi itse asiassa kuulua Somaliaan.  

Kenian sisäministeri on vahvistanut, että iskun johdosta on pidätetty viisi miestä. Kolme heistä yritti viranomaisten mukaan paeta maasta ja kaksi löytyi yliopiston alueelta.  

Toisen yliopiston alueella piilotelleista sanotaan olevan tansanialaisen. Toinen on yliopiston vartija, joka on somalitaustainen Kenian kansalainen. Vartijan epäillään auttaneen alueelle tunkeutuneita aseistautuneita miehiä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.