Mainos

Nainen on elellyt susien kanssa vuosikaudet

24-vuotias ranskalaisnainen Laetitia Becker on elänyt susien kanssa viimeiset kolme vuotta - aivan omasta tahdostaan. Hän on huolehtinut susista Venäjällä, syrjäisellä Tverin alueella, yksin vailla merkittäviä ihmiskontakteja. Tyypillisesti ihmistä kauhistuttava näky, susilauma, ei pelota Beckeriä lainkaan.

- Kun sudet lähestyvät minua, näen heti, ovatko ne huonolla vai hyvällä tuulella, Becker sanoo.

Joka aamu Becker kävelee lähimetsään ja vapauttaa nuoret sudet aitauksestaan. Susien tarkkailu kuuluu hänen susien käyttäytymistä käsittelevään tutkimukseensa. Viimeiset kuusi kuukautta hän on kasvattanut seitsemää sudenpentua, jotka eräs metsästäjä pyydysti paikalliselta luonnonsuojelualueelta. Pian hän vapauttaa ne takaisin luontoon, ja ne liittyvät muiden susilaumojen joukkoon. Kun sää suosii, Becker saattaa käveleskellä susien seurassa jopa kymmenen tuntia päivässä täydellisessä hiljaisuudessa.

- Sudet eivät ole kuten koirat: Niiden ei tulisi tottua ihmisten ääniin, Becker sanoo.

Nuori ranskalaisnainen on tyytyväinen elämäänsä "yksinäisenä sutena". Hän asuu hyvin alkellisissa oloissa. Ainoa moderni mukavuus on kannettava tietokone päiväkirjan pitämistä varten. Hän pitää myös sähköpostitse yhteyttä vanhempiinsa kahdesti kuukaudessa päästessään laajakaistan ulottuville puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan lähimpään kaupunkiin.

Beckerin kanssa samassa kylässä asuu viisi ihmistä, kaikki eläkeläisiä. Ympärillä on kuolleita kyliä ja autioituneita taloja. Koska hänen tupaansa ei tule juoksevaa vettä, hänen täytyy käydä päivittäin joella. Beckerin ruokavalio koostuu lähinnä perunoista, riisistä, pastasta ja tattarista. Hänen ainoat ylellisyytensä ovat suklaa ja kirjat, joita hänen vanhempansa lähettävät Ranskasta.

Beckerin ainoa kontakti ulkomaailmaan on Vladimir Bologov, Tverin alueen susien kuntouttamisprojektin johtaja. Kuntouttamista tarvitaan, sillä Tverissä susien tilanne on melko lohduton: Metsästäjille maksetaan 50 dollarin palkkio jokaisesta kiinniotetusta sudesta. Yleensä ne päätyvät eläintarhoihin, sirkukseen tai internet-kauppaan myytäviksi. Ne sudet, jotka eivät kelpaa näihin, ammutaan.

Kerran viikossa Vladimir vie Laetitian lähimpään kylään saunomaan kylän muiden naisten kanssa. Se on nuoren naisen viikon ainoa sosiaalinen tapahtuma.

- Ainut, mitä kaipaan, on elämänkumppani. On vaikeaa löytää miestä, joka viihtyisi susien seurassa yhtä hyvin kuin minä, Becker sanoo.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.