Mainos

Nainen läpäisi poliisin rankan moottoripyöräkokeen ensimmäistä kertaa

Varsinais-Suomen poliisilaitoksessa työskentelevä poliisi aloittaa ensimmäisenä naisena moottoripyöräpoliisin peruskurssin. Koulutukseen pääseminen edellytti vaativan pääsykokeen läpäisemistä.

- Hän on hyvin onnellinen ja hyvin helpottunut. Juttelin eilen hänen kanssaan ja hän kertoi, että moottoripyöräpoliisi on ollut hänen haaveensa jo poliisikoulussa, kuvailee naispoliisin tunnelmia ylikonstaapeli ja ajokouluttaja Kimmo Järvinen.

Pääsykokeeseen kuuluu muun muassa moottoripyörän työntökoe, jossa isoa katumoottoripyörää tulee työntää 460 metrin matka. Aikaa suoritukseen saa kulua korkeintaan kolme minuuttia. Työntökoe suoritetaan täydessä moottoripyöräpoliisivarustuksessa, kypärä päässä. Rankka fyysinen koe on aiemmin karsinut kurssilta naispuoliset hakijat.

– Enimmäkseen fyysisiin kokeisiin tämä on naisilla aikaisemmin jäänyt. Ei ole ilmeisestikään ollut sopivaa naista sopivalla hetkellä hakemassa. Nyt oli oikea nainen oikeassa hetkessä, Järvinen toteaa.

Naispuolinen kurssilainen on Järvisen mukaan saanut hyvän vastaanoton.

- Eilen, kun tulimme pääsykokeesta, niin muut kurssilaiset taputtivat. Tämä on hieno asia moottoripyöräpoliisille ja naiskonstaapeleille yleensäkin.

Moottoripyöräpoliisi valvoo pääsääntöisesti liikennettä ja on erikoistunut mopo- ja moottoripyörävalvontaan.

Lopen Räyskälän lentokenttäalueella toteutettavan seitsemän viikon pituisen moottoripyöräpoliisin peruskurssin aloittaa 16 pääsykokeet läpäisyttä poliisia. Kurssilaiset valmistuvat ensi keväänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.