Mainos

Nainen bikineissä toi huomautuksen

Mainonnan eettinen neuvosto on antanut huomatuksen tietokonepelejä ja alkoholijuomaa markkinoineille mainoksille.

Bikiniasuista naista ei saa käyttää katseenvangitsijana mainoksessa. Mainonnan eettinen neuvosto on antanut huomautuksia vähäpukeisia naisia näyttäneille mainoksille. Ne ovat sen mukaan hyvän markkinointitavan vastaisia ja halventavat naista. Mainokset esitettiin televisiossa ja internetissä.

Tietokonepeliä markkinoivassa tv-mainoksessa kuvataan kadulla seisovia bikiniasuisia naisia, joiden ympärillä ajetaan autoilla. Mainonnan eettisen neuvoston mukaan mainoksen naisilla ei ole asiallista yhteyttä mainostettavaan tuotteeseen.

Huomautuksen sai myös alkoholijuomamainos, jossa näkyi naisia. Ravintolan tv-ruudulla nähty mainos oli ladattu internetistä. Mainonnan eettinen neuvosto totesi, että mainoksessa käytetään naista halventavalla tavalla katseenvangitsijana.

Eettisesti arveluttavaa mainontaa on esitetty myös nuorten suosimalla internetsivustolla. Ruokavaliota täydentävää monivitamiinivalmistetta esittelevästä mainoksesta saattoi saada kuvan, että tuote kelpaa aterioiden korvikkeeksi.

Mainonnan eettisen neuvoston mukaan lasta tai nuorta ei saa johtaa harhaan mainostetun tuotteen koosta, arvosta, ominaisuuksista, kestävyydestä tai toimivuudesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.