Mainos

Näin ylilääkärit muistelevat epäiltyä valelääkäriä

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan valelääkäriksi epäilty Esa Laiho on työskennellyt myös Haartmanin sairaalassa. Hän työskenteli siellä 2000-luvun puolivälissä, jolloin sairaala oli vielä nimeltään Marian sairaala.

Samoihin aikoihin ylilääkärinä sairaalassa työskenteli Jukka Toivonen. Toivonen on tällä hetkellä virkavapaalla Haartmanin sairaalasta, ja toimii johtajaylilääkärinä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä. Tavoitimme hänet ja kysyimme muistikuvia Laihosta. Toivonen sanoo, ettei muista Laihoa henkilökohtaisesti.

– Hän on luultavasti ollut ulkopuolisena päivystäjänä Haartmanissa, mutta en ole varma. Minulla oli alaisena kymmeniä, kymmeniä ihmisiä eri pituisia jaksoja, en valitettavasti muista heitä kaikkia.

Ylilääkäri Toivosen tutkinto on samasta pietarilaisesta yliopistosta, josta Esa Laiho väittää valmistuneensa. Toivonen on valmistunut sieltä vuonna 1980 ja kertoo olevansa hyvin yllättynyt Laihoon liittyvästä valelääkäriuutisoinnista.

Laiho on esittänyt Valviralle pietarilaisesta yliopistosta saadun todistuksen lääkärintutkinnosta, mutta yliopiston mukaan Laiho ei ole koskaan valmistunut lääkäriksi heidän yliopistostaan. Laiho kuitenkin kiistää olevansa valelääkäri.

Haartmanin sairaalassa samoihin aikoihin Laihon kanssa työskennellyt nimetön lähde kertoo MTV3:n Uutisille, että useat muut työntekijät haukkuivat Laihoa surkeaksi ja osaamattomaksi.

Nykyinen ylilääkäri tuntee Laihon

Haartmanin sairaalan ylilääkärinä tällä hetkellä toimiva Laura Pikkarainen tuntee Laihon henkilökohtaisesti. Hänellä ei ole pahaa sanaa Laihosta sanottavanaan, vaan hän kehuu tätä hyväksi lääkäriksi.

– Muistelen, että Laihoa pyytämällä pyydettiin sijaiseksi Haartmaniin, Pikkarainen sanoo.

Laiho on ollut töissä monissa Helsingin kaupungin sairaaloissa, ainakin Laakson ja Koskelan sairaaloissa. Osan töistä hän on tehnyt oman yrityksensä kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.