Mainos

Näin voitat tylsän koekirjan puolellesi

Opettajan määräämä kirja on täyttä hepreaa, ja kaiken lisäksi toivottoman tylsä. Jos et aloita lukemista koetta edeltävänä iltana, voit onnistua!

Wikihow.com neuvoo, miten selviät maailman tylsimmän koekirjan kanssa.

Arkipäiväistä tai tylsää

Käsitä, mistä kirja kertoo. Pitele sitä käsissäsi ja lue kirjan nimi; selaile tämän jälkeen sisällysluetteloa. Jos joudut lukemaan vain yhden kappaleen, siirry suoraan siihen.

Jos sinun täytyy käydä läpi koko kirja, sisällysluettelo antaa sinulle kuvan siitä, mitä on odotettavissa. Huomaat myös heti kappaleet, joihin sinun täytyy paneutua rankasti ymmärtääksesi ne. Lisäksi voit rajata pois esittelytekstin tyyliset testit, joita et välttämättä tarvitse.

Jos kirjassa on täysin käsittämättömiä sivistyssanoja, älä etsi jokaista erikseen sanakirjasta. Yritä ymmärtää lause sen muiden sanojen perusteella. Sama metodi pätee vieraaseen kieleen: jokaista sanaa ei ole tarkoituskaan ymmärtää, vaan kokonaisuus on tärkein.

Jos kirjassa lukee "päivä oli yhtä banaali kuin kaikki viikonpäivät yleensä", yritä poistaa hankala sana. Havaitset, että "päivä oli yhtä...kuin kaikki viikonpäivät yleensä". Tästä voit päätellä, että haettu sana tarkoitti luultavasti arkipäiväistä tai tylsää.

Jos osaat vastata, olet ymmärtänyt

Lue kappaleiden ensimmäiset lauseet. Oppikirjoissa ensimmäinen lause kertoo usein jotakin seuraavan luvun sisällöstä ja käsiteltävistä aiheista.

Aseta aikaraja. Jos painit saman hankalan luvun kanssa vielä puolen tunnin päästä, on kenties ajatustauon paikka. Tauon aikana aivot jäsentävät tietoa, ja ajatuksesi selkeytyvät.

Tee muistiinpanoja lukemastasi. Kaikkea ei tarvitse käsittää heti. Voit myös kirjoittaa lukemasi ylös "kansankielellä", niin, ettet käytä hankalia sanoja tai liiallista kuvailua. Kysy itseltäsi kysymyksiä lukemastasi. Jos osaat vastata, olet ymmärtänyt jotakin.

Älä aloita lukemista koetta edeltävänä iltana. Huonot yöunet eivät ainakaan paranna suoritustasi.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.