Mainos

Oma ääni raportoinnissa - vaalitilaisuus twiitaten

Ensi tiistaina MTV:n vaalitentit jatkuvat "kuumilla nimillä". Suora kaksituntinen lähetys nähdään tiistaina kello 20.05 MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa.

- Tenttiä suunnitellessamme pohdimme pitkään, mikä on "kuuma nimi". Meille se on ehdokas, joka tunnetaan, josta puhutaan, ja jolla on mahdollisuudet päästä läpi. Se, että on julkkis ei vielä riitä, kertoo yksi lähetyksen juontajista Maija Lehmusvirta.

- Kahdeksan ehdokkaan valitseminen oli vaikeaa, kävimme tekijätiimin kanssa ehdokaslistoja moneen kertaan läpi ja vaihdoimmekin joitain jo valittuja nimiä. Nyt olen erittäin tyytyväinen vieraskaartiimme, hän jatkaa. 

Kuumat nimet MTV3-kanavalla 24.3. kello 20-22

Ensi tiistaina MTV:n studiolla haastetaan joukko eduskuntavaalien "kuumia nimiä" eli tunnettuja ehdokkaita keskustelemaan Suomen tulevaisuudesta.

Puheenjohtajia ei tässä tentissä nähdä. 

Mukana ovat Harry Hjallis Harkimo (kok), Jutta Urpilainen (sdp), Matti Vanhanen (kesk.), Sampo Terho (ps.), Jani Toivola (vihr.), Li Andersson (vas.), Jufo Peltomaa (rkp) ja Sari Essayah (kd.).


Vaalitenttiä on katsomassa paikan päällä joukko ihmisiä, jotka ovat sosiaalisen median edelläkävijöitä. He kaikki katsovat tenttiä omasta kulmastaan ja raportoivat siitä illan aikana.

Monet heistä julkaisevat kanavallaan jo etukäteen sellaista materiaalia, jossa ehdokkaat nähdään totutusta poikkeavasta kulmasta.

Vaalitilaisuus twiitaten

Yksi vaalilähetyksen somenimi on Aku Eronen, eläkeläismies, jolla on Twitterissä yhteensä noin 60 000 seuraajaa.

Hän on tänään Porvoossa seuraamassa kokoomuksen vaalitilaisuutta. Paikalla on muun muassa tiistain tenttiin osallistuva Harry Harkimo, joka yrittää eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä.

Tulevista vaaleista Eronen odottaa hyvin mielenkiintoisia muun muassa siksi, että kokoomuksen tilanne näyttää tällä hetkellä heikolta.

- Näyttää siltä, että valta on vaihtumassa. On mielenkiintoista päästä kuulemaan hyvin tunnettujen ihmisten kantoja puolueesta riippumatta sekä tapaamaan kasvokkain sellaisia henkilöitä, jotka ovat eri medioista tuttuja, Eronen kertoo.

Muun muassa näin Eronen twiittasi kokoomuksen tilaisuudesta (kaikki twiitit täältä ja täältä):

Vielä ennen tiistain tenttiä kuullaan ainakin vasemmistoliiton Li Anderssonin ajatuksia Oona Mikaelan kanavan kautta sekä nähdään, millaisin ajatuksin vihreiden Jani Toivola sekämuotibloggaaja Vesa Silver valmistautuvat kuumaan tenttiin.

Vaalit 2015: Kuumat nimet -vaalitentti tiistaina 24.3. klo 20.05 MTV3-kanavalla ja MTV.fi:ssä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.