Näin virittäydyt tantraseksin aistikkaaseen tunnelmaan

Kaipaatko jotain uutta seksielämääsi? Syventymällä tantraseksin keskeisiin ajatuksiin voit tutustua omasi ja kumppanisi seksuaalisuuden uusiin puoliin.

Tantraseksi on paljon muuta kuin erikoisia asentoja makuuhuoneessa. Oikeilla vinkeillä voit virittäytyä henkisyyteen ja rauhalliseen tunnelmaan.Seksologi Barbara Carrellas kertoo, miten tantraseksiin tutustuminen kannattaa aloittaa.

Tantrismi tarkoittaa tietä henkisyyteen, jolloin seksuaalinen energia toimii työkaluna tasavertaisten kumppanien välillä. Sanotaan, että parhaimmillaan tantraseksi voi tuoda seksuaalisuuteen täysin uusia ulottuvuuksia, jotka parantavat orgasmeja ja vahvistavat kestävyyttä.

Valitse paikka seksin harrastamiseen tarkkaan

Jos suunnittelee harrastavansa tantraseksiä, on paikka seksin harrastamiseen valittava tarkkaan. On tärkeää, että kokemukseen voi keskittyä häiriöttä.

– Vie puhelimesi pois huoneesta. Sulje tietokone ja sammuta valot. Pidä huoli siitä, että tila on siisti ja sinulla on vettä tarjolla, Carrellas kertoo.

Valmistaudu rauhassa

Ennen tantraseksiin heittäytymistä on tärkeää, että keho on puhdas. Peseytyminen on myös hyvä hetki rauhoittumiselle ennen keskittymistä vaativaa tantraseksiä.

– Jos haluat herättää aistisi, pese itsesi halkaistuilla sitruunoilla tai limeillä, Carrellas neuvoo.

Huomioi vartalosi

Carrellas kehottaa ottamaan yhteyden oman vartalon kanssa huomioon jo ennen itse seksin harrastamista. Kumppanien on tunnettava olonsa mukavaksi omissa nahoissaan onnistuakseen tantraseksissä.

– Tanssi intensiivisesti päästäksesi yhteyteen vartalosi kanssa, Carrellas vinkkaa.

Anna kumppanillesi hieronta

Kun on kyse tantraseksistä, ei koskaan ole kiire. Hidas tunnelma on syytä ottaa tavoitteeksi jo alkumetreillä.

– Anna kumppanillesi aistikas hieronta hidastaaksesi tilanteen kulkua, Carrellas kertoo.

Ota rauhallisesti

Esileikillä on tärkeä merkitys – etenkin tantraseksissä. Esileikissäkin erityisen tärkeää on hitaasti eteneminen.

– Pyrkikää saavuttamaan piste, jolloin olette kiinni toistenne tuntemuksissa ja keskitytte hengittämään. Mitä enemmän hengität, siltä paremmin myös tunnet. Minä opetan ihmisiä saamaan orgasmeja vain hengittämällä, Carrellas toteaa.

Käytä mielikuvitustasi

Seksin aikana ajatukset saattavat karkailla. Jos haaveilee onnistuneesta tantraseksistä, on näistä levottomista ajatuksista päästävä eroon. Tässä apuna voi käyttää omaa mieltä.

– Käytä mielikuvitustasi tehdäksesi tilanteesta entistä kiihkeämmän. Minä saatan ajatella kumppanini mehukkaan nergian täyttämässä itseni, Carrellas vinkkaa.

Älä pelkää liikkeitä

Lantion liikuttaminen ja lantiolihasten tehokas käyttäminen on naiselle tärkeää tantraseksin aikana. Liikkeille on siten tärkeää heittäytyä, kun itse yhdyntä aloitetaan.

– Ne liikuttavat kroppasi eroottista energiaa, Carrellas kertoo.

Katsokaa toisianne silmiin

Tantraseksin saloihin vasta tutustuvan on hyvä etsiä oikeanlaista intensiivistä tunnelmaa avaamalla silmänsä.

– Katsekontakti on uskomattoman voimakas. Opettele pitämään silmäsi auki ja kiinnittämään huomio orgasmin saadessasi kumppaniisi. Tämä voi antaa uskomattoman paljon energiaa kumppanillesi, Carrellas toteaa.

Unohda orgasmit

Tantraseksiä harrastaessa ei pidetä mielessä mitään tavoitteita. Tästä syystä orgasmin tavoittelu on syytä unohtaa heti alkuunsa.

– Rentoudu ja nauti kyydistä: tulet huomaamaan, että matkan varrella on paljon nautinnollisia kokemuksia, Carrellas vinkkaa.

Kuunnelkaa miellyttävää musiikkia

Alkuun tantraseksin lähtökohdat saattavat tuntua oudoilta. Keskittymisen ja tuijottamisen luomaa epätavallista tunnelmaa voi keventää musiikilla, joka on kumppaneiden mieleen.

Älä keskity pelkkään penikseen

Jotta seksisessio kestäisi pidempään tantraseksin tapaan, älä ajattele yksinomaan penistä. On tärkeää pitää mielessä, että kyse on kokonaisvaltaisesta rakastelusta.

– Meillä on miljoonia erilaisia erogeenisiä alueita: nännit, huulet, polvitaipeet, peukalo, Carrellas muistuttaa.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja