Mainos

Näin Venäjän yökerhopalo alkoi - katso amatöörivideo

Silminnäkijöiden mukaan venäläisessä yökerhossa syttynyt palo levisi nopeasti rakennuksen eri osiin. Lame Horse -nimisen yökerhon sisätiloissa käytettiin ilotulitteita, jotka osuivat muovisiin sisäkattorakenteisiin. Palosta selvinneet ovat kuvailleet, että sisätilat olivat nopeasti ilmiliekeissä.

Uutistoimisto AP:n haastattelema yökerhovieras Svetlana Kuvshinova kertoi, että liekkien leviäminen vei vain pari sekuntia.

- Se oli kuin kuiva heiväsuova. Ravintolasta johti vain yksi tie ulos. Oli lähellä, etten jäänyt rynnistävän väkijoukon jalkoihin, Kuvshinova kuvaili järkyttyneenä.

Toinen venäläisnainen puolestaan kertoi, että suurin osa yökerhon työntekijöistä sekä illan esiintyjät pakenivat tulipaloa takaovesta. Joukossa oli myös naisen ystävätär.

- Valot pimenivät ja hän ryömi ulos takaovesta. Hänen vaatteensa olivat palaneet karrelle, nainen kertoi.

Amatöörivideo julki palon syttymisestä

Venäjän televisiossa näytetyltä amatöörivideolta käy ilmi, miten tuhoisa yökerhopalon sai alkunsa. Amatöörikuvaajan taltioimalla videolla näkyy kuinka liekit leimahtavat sisäkaton rakenteissa.

Muissa videolta irrotetuissa kuvissa ihmiset yrittävät paeta ulos tiloista. Suurin osa onnettomuuden uhreista menehtyi hengitettyään myrkyllisiä kaasuja tai tallauduttuaan tungoksessa hengiltä.

Venäjä viettää maanantaina kansallista surupäivää onnettomuudessa menehtyneiden muistoksi. Presidentti Dmitri Medvedev vaati surupäivää julistaessaan ankaria rangaistuksia pidätetyille yökerhon omistajille.

Viranomaisten mukaan palon kuolonuhrien määrä on noussut jo 109:ään. Kymmeniä vaikeasti loukkaantuneita on puolestaan sairaalahoidossa.

(MTV3 - AFP)

Yökerhovieraan kuvaamaa videomateriaalia palon syttymisestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.