Näin varjelet ihoasi entistä paremmin – poimi vinkit

Eritoten kasvojen herkkä iho vaatii erityishuomiota, jotta iho ei kärsisi ulkoisten ärsykkeiden tai puhdistusaineiden vuoksi. Kun kiinnittää huomion oikeisiin kohtiin omissa kauneudenhoitorutiineissa, on ihoa helppo varjella entistä tarkemmin.

Käytännöllisillä vinkeillä ihoa voi varjella omien arkisten valintojen avulla vaivatta. Nyt on aika kiinnittää huomiota omiin ihonhoitotottumuksiin.

Vältä voimakkaita kuorinta-aineita

Vaikka kuoriminen kirkastaa ihoa, erityisen karkeat kuorinta-aineet eivät sovi kasvoille. Liian voimakkaat tai karkeat kuorinta-aineet kuivattavat ihoa ja voivat siksi aiheuttaa iho-ongelmia. Jos ihosi on herkkä, vahvoja kuorintatuotteita ei suositella käytettäväksi – myöskin hellävaraisten kuorintatuotteiden käyttöä kannattaa rajoittaa käytettäväksi esimerkiksi vain kerran kuussa.

Vaikka rakeinen kuorinta-aine sopisi omalle vartalolle, on kasvoja varten syytä valita oma, hellävaraisempi ja nimenomaan kasvoille tarkoitettu kuorinta-aine.

Ole huolellinen kasvoveden kanssa

Kasvovettä käytetään ihon puhdistamisen yhteydessä: kasvovesi täydentää ihon puhdistuksen ja toimii niin, että se valmistaa ihoa muille hoitotuotteille ja tasapainottaa ihon pH-arvoa. Jos puhdistat ihosi ilman kasvovettä, iho voi jäädä ärtyneeksi kraanavedellä huuhtelun ja ihon hankaamisen myötä.

Kasvoveden käyttöön kannattaa kiinnittää erityishuomiota, jos kasvojen iho tuntuu kuivuvan. Liian vahvan kasvoveden käyttö kuivattaa ihoa, vaikka tarkoitus olikin kosteuttaa ihon pintaa.

Ennen kasvovedet olivat usein erityisen vahvoja, mutta tänä päivänä tarjolla on myös ihoa varjelevia, hellävaraisempia vaihtoehtoja. Herkkäihoinenkin voi löytää tänä päivänä kasvoilleen kasvovesien joukosta raikastavan ja hoitavan vaihtoehdon. Muista valita kasvovesi aina ihotyyppisi mukaan!

Älä pese kasvojasi saippualla

Suihkussa saattaa olla helppo tarttua suihkusaippuaan ja varsinkin kiireessä kasvot voi olla helppo pestä saippualla kasvoille tarkoitetun puhdistusaineen sijaan. Kasvojen iholle saippua on kuitenkin harvoinkin käytettynä haitallinen, sillä vartalolle tarkoitetut tuotteet ovat erityisen herkälle kasvojen iholle turhan vahvoja.

Valitse kosteusvoide oikein

Tänä päivänä on tarjolla paljon kosteusvoiteita, jotka vaikuttavat monella muullakin tapaa kuin vain kosteuttavasti. Tuotteisiin kannattaa tutustua, sillä parhaimmassa tapauksessa jatkossa kasvoille on mahdollista levittää kosteusvoidetta, joka vastaa täysin omia tarpeita, kuten kiinteyttää tai raikastaa kosteutuksen lisäksi.

Muista myös, että päivä- ja yövoide kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Kun ilmat viilenevät, kannattaa kosteusvoide vaihtaa vahvempaan sarjaan. Pakkasilla voit myös käyttää yövoidetta jopa päivisin!


Puhdistatko ihosi varmasti oikein?Katso videovinkki!

Lue myös:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja