Mainos

Näin vältät asuntomurron loman aikana

Isännöitsijät ovat huolestuneita lisääntyvistä asuntomurroista. Lähestyvä lomakausi jättää asuntoja tyhjilleen ja lisää murtoriskiä. Lue vinkit asuntomurron ehkäisemikseksi.

- Lukituksessa pitää olla huolellinen ja jättää koti asutun näköiseksi lomankin aikana, muistuttaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Lomalle lähtijän kannattaa huolehtia, että ulko-ovi jää taatusti takalukkoon ja varmuuslukko on kiinni. Poissaolosta ei kannata kuuluttaa tuntemattomien ihmisten seurassa tai esimerkiksi Facebookissa.

Asunto täytyy pitää asutun näköinä. Postien haku on järjestettävä säännöllisesti, sillä pursuava postilaatikko kielii poissaolosta. Ajastuksen mukaan syttyvät ja sammuvat valot karkottavat tunkeilijoita. Verhoja ei kannata jättää auki siten, että huoneistoon näkee suoraan sisään.

Asuntoihin kohdistuva rikollisuus on ammattimaistumassa. Murrot tehdään valtaosin päiväsaikaan ja ne suunnitellaan huolellisesti. Isännöitsijöiden korviin on kantautunut, että murtomiehet tarkkailevat taloja ja jopa kiertelevät ovelta ovelle kartoittamassa, missä alaovet ovat auki ja mihin porrashuoneisiin pääsee helposti. Lomakauden alkaessa seurataan myös asuntojen tyhjentymistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.