Näin valitset oikean meikkisävyn

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa neuvoja muun muassa meikkisävyjen valinnasta, huuliherpeksen ehkäisystä sekä rasvoittuvan ihon meikeistä.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Meikkisävyjen valinta

Haluaisin tietää millä perusteella kannattaa valita kulmakynän ja poskipunan väri. Itselläni on vaalea, lähes kalvakka iho, ja hopeisenvaaleat hiukset. Kasvojeni muoto on pyöreä, ja haluaisin poskipunan mieluummin kaventavan kasvojani kuin korostavan niiden pallonmuotoa.

Riian vastaus:

Moikka! Kulmakynän sävy kannattaa valita hiusten värin mukaan. Koska olet vaaleahiuksinen, suosi myös kulmiin vaaleaa sävyä. Harmaataittoinen väri on vaalealle useimmiten osuvin, liian lämmin sävy saattaa näyttää kulmissa turhan kellertävältä.

Poskipunan värin voit valita mieltymyksesi ja ihon sävysi mukaan. Hento roosan sävy on suomitytölle oiva valinta ja raikastaa ihon sävyä mukavasti. Levitä poskipuna niin, että aloitat sen levittämisen ohimolta kohti poskipäitä. Poskipuna saa olla tummin ohimon kohdalta ja sävy vaaleta kohti poskea. Näin saat kasvoille kaventavan vaikutelman.

Ongelmana huuliherpes

Hei! Olisiko sinulla ohjetta seuraavaan ongelmaan. Käyn ulkomailla pari kertaa vuodessa, joskus useammin. Saan joka kerta auringosta herpeksen huuliin. Miten suojaisin huuleni auringolta? Miten saan herpesnäppylät piiloon jos menen illalliselle tai juhlimaan? Vai voiko niille tehdä mitään?

Riian vastaus:

Hei! Herpes taitaa olla sellainen kaveri, että se altistuu helposti auringossa. Voisit tietysti kokeilla korkean suojakertoimen sisältävää aurinkosuojapuikkoa huulille ja huulten ympärysiholle. En ole kyllä varma, auttaako se vai ei, mutta suojaus ei kuitenkaan ole pahitteeksi herkälle huulten iholle. Kannattaa siis ainakin kokeilla.

Peittämiseen voit testata Nivean Stay On Cover Stick -peitevoidetta. Taputtele sitä sormella kevyesti rakkulan päälle ja puuteroi sen jälkeen. Muista pestä kädet, meikkisienet ja vipat huolella, jottei herpes leviä niistä muualle kasvoille.

Meikkivoide rasvoittuvalle iholle

Minkälainen peitto-/meikkivoide sopisi rasvoittuvalle/akne-iholle. Päivän aikana voiteet alkavat häipyä ja saa laittaa lisää koko ajan.

Riian vastaus:

Kokeile Nivean Natural Matt Foundation -meikkivoidetta. Se on seka- ja rasvoittuvalle iholle ihanteellinen pohjustustuote. Se tekee ihosta luonnollisen näköisen jättämällä iholle kauniin mattapinnan. Tuote ei myöskään kuivata ihoa. Testaa! Tykkäät varmasti!

Edullinen meikki ongelmaiholle

Olen pyöreä- ja vaaleakasvoinen 13-vuotias tyttö, jolla on finnejä otsassa, nenässä ja leuassa. Ne ovat aika pieniä, mutta näkyvät kuitenkin.

Ilman puuteria ja/tai meikkivoidetta ne ovat punaisia ympäriltä. Minulla ei ole rahaa ostaa mitään kallista meikkivoidetta, mutta voisitko ehdottaa jotain halvempaa meikkivoidetta, joka tekisi ihosta mattapintaisen ja kosteuttaisi ihoa samalla?

Riian vastaus:

Testaa Nivean värillistä kosteusvoidetta Young! Be Beautiful Tinted Moisturizer. Se on edullinen, sopii erinomaisesti nuorelle iholle ja tasoittaa kauniisti ihon epätasaisuuksia. Saat sillä luonnollisen lopputuloksen ja ihanan mattaisen pinnan iholle. Testaa!

Ongelmana vaaleat ripset

Minulla on vaalea pigmentti ripsissä ja kulmakarvoissa. Kun laitan ripsiväriä, se värjää ripset yleensä vain latvoista. Miten saisin ripset meikattua niin, että ripset värjäytyisivät ihan tyvestä asti?

Riian vastaus:

Kokeile kestovärjätä ripset ja kulmat tai käy kosmetologilla värjäyttämässä ne. Tämä on oiva apu vaaleille ripsille, koska kestoväri tekee ripsistä tummat tyvestä asti. Kun levität ripsiväriä, saat maskaran näyttämään hyvältä tyvestä latvaan. Kestovärjäys kestää kulmissa ja ripsissä noin 2-4 viikkoa. Kun levität maskaraa ripsiin, paina harja ripsien tyviosaan niin että väri tarttuu myös aivan tyveen asti.

Tummat silmänaluset piiloon

Hei! Miten saisin silmäpussit ja tummat silmänaluset molemmat peitettyä? Monesti tuntuu, että jos yrittää peittää tummuutta niin silmäpussit vaan korostuvat. Mitä vinkkejä sinulla olisi antaa silmäpussien ehkäisyyn yleensäkin?

Riian vastaus:

Silmäpusseja häivyttää Nivean Perfect Cover peitevoide. Siinä on valoa heijastavia pigmenttejä, joten se saa silmänaluset näyttämään kirkkaammilta ja raikkaammilta. Lisänä voit käyttää tarvittaessa myös Stay On Cover Stick peitevoidetta, joka on hieman peittävämpi kuin Perfect Cover.

Jos silmäpussit ovat usein toistuva ongelma, sinun kannattaa välttää suolaista ruokaa, yrittää nukkua mieluummin selällään kuin vatsallaan, ja käyttää turvotusta poistavaa silmänympärystuotetta aamuin illoin.

Testaa Nivean Aqua Sensation Eye Care geelivoidetta. Sen sisältämä kurku-uute virkistää ihoa hetkessä ja valoa heijastavat pigmentit vähentävät tummuutta silmien alta. Käytä nuppineulan pään kokoinen määrä (riittää molemmille silmänympäryksille) aamuin illoin, myös meikin alle.

Pigmenttiläiskien vaalentaminen

Minulle on raskauden jälkeen ilmestynyt silmien alle ikävät pigmenttiläiskät, jotka saavat minut näyttämään aina väsyneeltä pandakarhulta. Saako läiskiä millään pois tai vaalenemaan?

Riian vastaus:

Hei! Pigmenttiläiskille on olemassa niitä vaalentavia voiteita useilla eri sarjoilla. Yleensä voiteita suositellaan jatkuvaan käyttöön. Suosittelen sinua kokeilemaan tällaista vaalentavaa voidetta ja sen lisäksi hankkimaan korkeasuojakertoimellisen aurinkosuojavoiteen. Käytä aurinkosuojaa päivittäin niille paikoille jossa sinulla on maksaläiskät. Näin varmistat etteivät ne enää tummu auringossa lisää.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat