Mainos

Näin vaisusti Nokia arvioi näkymiään

Matkapuhelinvalmistaja Nokia arvio vaimeasti näkymiään. Nokia arvioi, että Devices & Services –liiketoiminnan ei-IFRS-liikevoittoprosentti vuoden toisella neljänneksellä on vastaavaa tasoa kuin vuoden ensimmäisen neljänneksen -3,0 tai sen alapuolella.

Tämä johtuu Nokian mukaan teollisuudenalan kilpailudynamiikasta, jonka arvioidaan edelleen vaikuttavan kielteisesti Smart Devices- ja Mobile Phones –yksiköihin. Murhetta luo myös uusiin tuotteisiin liittyvät toimitusten ajoitus, tuotteiden myynnin ylösajo ja kuluttajakysyntä.

Nokia suunnittelee myös vauhdittavansa ja syventävänsä tuntuvasti Devices & Services –liiketoiminnan kustannussäästöjä. Säästöt heijastavat Nokian strategiaa ja yhtiö kertoo niistä tarkemmin niin pian kuin mahdollista.

Nokia ja Nokia Siemens Networks arvioivat Nokia Siemens Networksin ei-IFRS-liikevoittoprosentin parantuvan selvästi vuoden toisella neljänneksellä vuoden ensimmäisen neljänneksen -5,0:n tasosta.

Nokia Siemens Networksin uudelleenjärjestelyohjelman luonteesta sekä vallitsevasta makroekonomisesta tilanteesta johtuen kannattavuuden paranemisen ajoitus on epävarma. Tästä johtuen Nokia ja Nokia Siemens Networks arvioivat Nokia Siemens Networksin ei-IFRS-liikevoittoprosentin olevan epävakaa vuonna 2012.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.