Mainos

Näin vaisusti Nokia arvioi näkymiään

Matkapuhelinvalmistaja Nokia arvio vaimeasti näkymiään. Nokia arvioi, että Devices & Services –liiketoiminnan ei-IFRS-liikevoittoprosentti vuoden toisella neljänneksellä on vastaavaa tasoa kuin vuoden ensimmäisen neljänneksen -3,0 tai sen alapuolella.

Tämä johtuu Nokian mukaan teollisuudenalan kilpailudynamiikasta, jonka arvioidaan edelleen vaikuttavan kielteisesti Smart Devices- ja Mobile Phones –yksiköihin. Murhetta luo myös uusiin tuotteisiin liittyvät toimitusten ajoitus, tuotteiden myynnin ylösajo ja kuluttajakysyntä.

Nokia suunnittelee myös vauhdittavansa ja syventävänsä tuntuvasti Devices & Services –liiketoiminnan kustannussäästöjä. Säästöt heijastavat Nokian strategiaa ja yhtiö kertoo niistä tarkemmin niin pian kuin mahdollista.

Nokia ja Nokia Siemens Networks arvioivat Nokia Siemens Networksin ei-IFRS-liikevoittoprosentin parantuvan selvästi vuoden toisella neljänneksellä vuoden ensimmäisen neljänneksen -5,0:n tasosta.

Nokia Siemens Networksin uudelleenjärjestelyohjelman luonteesta sekä vallitsevasta makroekonomisesta tilanteesta johtuen kannattavuuden paranemisen ajoitus on epävarma. Tästä johtuen Nokia ja Nokia Siemens Networks arvioivat Nokia Siemens Networksin ei-IFRS-liikevoittoprosentin olevan epävakaa vuonna 2012.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja