Mainos

Näin uutissivusto Finnbay vastaa syytöksiin

Kohua Venäjä-uutisoinnillaan aiheuttanut uutissivusto Finnbay kiistää sivuillaan julkaisemassaan kirjeessä siihen kohdistuvat syytökset. Finnbayn mukaan sen julkaisemissa jutuissa faktat ovat olleet oikein.

Finnbay nousi julkisuuteen viikonloppuna, kun Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen kuvaili Finnbaytä Twitterissä valeuutissivustoksi. Lauantaina Finnbay julkaisi artikkelin, jonka mukaan Suomi jatkaa yhteistyötä Venäjän kanssa, sanoivat EU tai Yhdysvallat mitä hyvänsä. Finnbayn kertomia tietoja on uutisoitu ympäri maailmaa.  

Finnbay kertoo kirjeessään, että juttu perustui Venäjän hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kommenttiin, jonka Venäjän valtion omistama uutistoimisto Itar-Tass välitti. Lisäksi jutun pohjana käytettiin Finnbayn mukaan Yle uutisten julkaisemaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön haastattelua.

Himanen on sanonut Ilta-Sanomille, että ulkoministeriö selvittää parhaillaan Finnbayn toimintaa. Finnbay taas on uhannut Himasta oikeustoimilla. 

Finnbay julkaisee jutut sivuillaan ilman kirjoittajan nimeä. Se perustelee anonyymiyttä puolueettomuudella. Finnbayn mukaan anonymiteetti antaa toimittajalle mahdollisuuden olla riippumaton yrityksistä, poliitikoista ja muista tahoisa. Finnbay kertoo esikuvakseen The Economist-lehden, joka myös julkaisee artikkelinsa ilman toimittajan nimeä.

Finnbayn kirjeen mukaan sen kirjoittajat ovat vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka eivät saa työstään palkkaa. Sivuston mukaan kukaan ei rahoita sitä, vaan se pyörittää toimintaansa tilausmaksuilla.

Finnbayn kuukauden lukuoikeus maksaa 4,99 euroa ja vuoden 52 euroa. Finnbayn mukaan sen tulot on niin alhaiset, ettei sen tarvitse rekisteröityä yritykseksi Suomessa.

MTV Uutiset ei tavoittanut Finnbayn sivuillaan antamasta numerosta ketään kommentoimaan siihen kohdistuneita väitteitä puhelimitse.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.