Mainos

Näin työmatkalaiset selviävät: pyörällä, kävellen, taksilla

Illalla alkava autoliikenteen lakko vaikuttaa monen ihmisen elämään. Huomisen työmatkat aiheuttavat varsinkin bussilla kulkeville päänvaivaa. Autolla kulkevat jännittävät, milloin bensa loppuu huoltoasemilta. Joku miettii jo, milloin tavaraa ei enää saavu työpaikan tarpeisiin.

– Vantaalle on vaikea päästä, ehkä täytyy tulla polkupyörällä, vaikka sää on kyllä vähän vaikea, sanoo bussia odotteleva Eeva Häkkinen.

Eeva Ketko puolestaan liikkuu työnsä puolesta monta kertaa päivässä paikasta toiseen. Hän on selvittänyt jo etukäteen, miten pääsee huomenna vaihtamaan kohdetta. Ketko on kuitenkin varautunut siihen, että huomenna kulkevat bussit, raitiovaunut ja metrot saattavat olla tupaten täynnä ihmisiä.

Jukka Hiltunen työskentelee Vantaan Pähkinärinteessä ja kulkee aina bussilla. Juna ei kulje hänen työpaikalleen, joten tilanne on hankala:

– Ehkä se on taksi sitten. Täytyy tänä iltana katsoa, jos joku linja kulkisi sinne, Hiltunen miettii.

Kaija Heiskanen aikoo ottaa lakon ulkoilun kannalta. Hänen työpaikalleen on kotoa puolen tunnin kävelymatka.

– Autolla kuljen normaalisti, mutta bensan loppuminenkaan ei häiritse, koska autoni on huollossa. Tulee lakon aikana ulkoiltua enempi, Heiskanen naurahtaa.

Helsingissä lomalla oleva Vuoristen perhe ei häiriinny lakosta. He asuvat Hämeessä ja käyttävät omaa autoa.

– Siellä ei tarvita julkista niin kuin täällä pääkaupunkiseudulla. Täällä se on ihan selkeä haitta, kun työmatkaliikenne loppuu. Miten sitten tavara liikkuu työpaikalle, se on ihan eri asia eikä sitä voi vielä tietää, sanoo Ahti Vuorinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.