Näin Tiger Woods pyysi anteeksi – lue

Seksiskandaalin ryvettämä Tiger Woods astui viimein julkisuuteen ja piti viidentoista minuutin puheen tarkasti valikoidulle joukolle.

Tummaan pukuun pukeutunut golf-tähti astui kameroiden eteen katuvana, mutta hyväkuntoisen näköisenä. Tigerin anteeksipyyntö alkoi kiittämällä paikalla tulleita ystäviä, yhteistyökumppaneita ja perheenjäseniä.

Tiger myös sanoi ymmärtävänsä, että ihmiset haluavat arvostella häntä ja hänen toimiaan. Hän myös kertoi käytöksensä olleen itsekästä ja tyhmää.

Tiger myös valotti kaikkien huulilla olevaa kysymystä hänen ja Elinin suhteesta.

– Elin ja minä olemme keskustelleet aiheuttamastani tuskasta. Elin sanoi minulle, että oikea anteeksipyyntö ei tule sanoin, vaan käyttäytymisen kautta. Kuitenkin, se mitä tulemme päättämään ja puhumaan asiasta, jää meidän kahden väliseksi.

Urheilijatähti otti kantaa myös julkisuudessa liikkuneisiin huhuihin, joiden mukaan miehensä uskottomuudesta raivostunut Elin olisi ollut väkivaltainen miestään kohtaan marraskuun 27. päivän yönä.

– Elin ei ole koskaan lyönyt minua, ei sinä yönä eikä koskaan muutenkaan. Meidän suhteessamme ei ole ollut perheväkivaltaa. Elin ansaitsee rukouksia, eikä syytöksiä.

Tiger tunnusti myös suoraan pettäneensä vaimoaan.

– Olin uskoton, minulla oli suhteita ja minä petin. Tein väärin niitä uskomuksia kohtaan, joihin minut on kasvatettu. Luulin, että normaalit säännöt eivät koskeneet minua, vaan pystyin tekemään mitä haluan. Luulin, että olin oikeutettu tekemään mitä haluan, koska minulla on rahaa ja mainetta. Olin väärässä ja tyhmä. Minuun koskee aivan samat säännöt kuin muitakin ihmisiä. Satutin käytökselläni vaimoani ja muita läheisiäni.

Henkistä kasvua

Golffari myös sanoi ymmärtäneensä elämästä jotain tärkeää kohun aikana.

– Tekemäni virheet ovat saaneet minut katsomaan itseäni tavalla, jota en olisi koskaan halunnut tehdä. Nyt minun on elettävä arvokkaasti. Se, mitä olen saavuttanut, ei ole tärkeää, vaan se, minkälainen ihminen olet, on tärkeää. Minun oli vaikea myös tunnustaa, että tarvitsen apua. Olen ollut nyt terapiassa ja minulla on vielä pitkä matka kuljettavana. Olen ottanut ensimmäiset askeleet.

– Ymmärrän, että moni haluaa tietää, jatkammeko yhdessä Elinin kanssa. Nämä asiat ovat minun ja Elinin välisiä, vaimon ja miehen.

Tiger antoi myös kommenttia medialle, joka on jahdannut hänen perhettään ja lapsiaan.

– Jättäkää vaimoni ja lapseni rauhaan. Ei ole oikein, että paparazzit seuraavat 2,5-vuotiasta tytärtäni kouluun.

– Olen luvannut perheelleni, että minusta tulee parempi mies ja aviomies. Aion tukeutua nyt buddhalaisuuteen, johon minut on kasvatettu. Hylkäsin kuitenkin saamani opit vuosien varrella.

Tiger kertoi myös palaavansa terapiaan heti lauantaiaamuna.

– Avioliittoni ja perheeni ovat minulle tärkeimpiä asioita. Aion palata golfin pariin joku päivä. En vain tiedä, milloin se tapahtuu. Uskokaa minuun, lopetti Tiger puheensa.

Puheen jälkeen mies kävi vielä halaamassa eturivissä istuneen lähipiirinsä. Paikalla oli hänen äitinsä, mutta Elin-vaimoa ei paikalla näkynyt.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat