Näin teet ohuen ja luonnollisen rajauksen

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, minkälainen meikkivoide sopii punoittavalle iholle, kuinka hiukset kannattaa vaalentaa oikeaoppisesti ja miten luonnollinen rajaus tehdään.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Punoittavan ihon meikkivoide

Minkälaista meikkivoidetta suosittelisit iholle joka punoittaa herkästi ja jossa on poskien kohdalla suuremmat ihohuokoset? Ihotyyppini on sekaihon tyylinen. Monia purkkeja olen testannut mutta hyvää ei vaan löydy.

Riian vastaus:

Kokeile Nivean Ideal Finish -meikkivoidetta. Se on pitkäkestoinen ja mattapinnan jättävä meikkivoide, joka tasoittaa punoituksen erinomaisesti ja saa ihon näyttämään tasaiselle. Tuote on öljytön, eli se ei kaipaa kuin kevyen puuteroinnin päälle, ja pitää sekaihon kiillonkin kurissa.

Silmäripset pidemmiksi

Hei! En käytä meikkiä, ja silmäripseni ovat todella lyhyet. Miten saisin ne pidemmiksi ja tuuheammiksi? Entä miten mustapäitä saisi vähennettyä?

Riian vastaus:

Mustapäiden poistamiseen kannattaa kokeilla Refining Clear-Up Strips -liuskoja. Ne puhdistavat ihohuokoset tehokkaasti ja voit niiden avulla leikkiä kotikosmetologia hyvinkin vaivattomasti.

Ripsiväriksi suosittelen sinulle Extension Nanodefinition Mascaraa. Se on pidentävä ja ripset hyvin erotteleva ripsiväri.

Hiusten vaalentaminen oikeaoppisesti

Hiukseni ovat luonnostaan vaaleat. Noin kaksi kuukautta sitten hiukseni värjättiin ruskealla kestovärillä molemmilta sivuilta. Nyt väri on jo hiukan vaalentunut. Mitä suosittelisit hiuksiini, kun haluaisin takaisin kokonaan oman värini? Olisiko esim. hyvä vaalentaa ruskeita osia vaaleilla raidoilla?

Riian vastaus:

On varmasti helpointa mennä omaa hiusväriäsi kohti pikkuhiljaa, tekemällä tummaan osaan vaaleita raitoja. Näin saat pidettyä hiuksesi hyväkuntoisina ja voit edetä projektissa niin, että lisäät seuraavalla värjäyskerralla taas lisää raitoja. Näin saat tummat kohdat asteittain vaaleammiksi.

Muista hoitaa hiuksiasi myös hyvin. Käytä kerran viikossa Color Crystal Gloss kiiltoa antavaa ja väriä säilyttävää naamiota hiuksillesi.

Ohut ja luonnollinen rajaus

Moi! Millä tuotteella/tuotteilla saisin tehtyä ohuen ja luonnollisen näköisen sekä ennen kaikkea hyvin pysyvän rajauksen sekä yläripsien tyveen että alas sisärajauksen? Onko alaripsien ripsiväri välttämätön kajalin kanssa, jos ripset ovat suomalaisesta näkökulmasta tummahkot? Hyvää loppukesää!

Riian vastaus:

Eye Line & Design -kynä on pehmeä laadultaan ja helppo käyttää rajauksiin. Saat tehtyä sillä ohuenkin rajauksen ripsien tyveen erittäin hyvin, kun pidät kynän tarpeeksi terävänä. Kynä tarttuu myös hyvin sisärajaukseksi silmän sisäpuolelle. Alaripsiväri kannattaa jättää kokonaan pois, koska ripsesi ovat tummat ja tahdot meikistäsi luonnollisen ja huolitellun.

Ripset puuttuvat, mikä avuksi?

Meikkivinkit ovat olleet todella hyviä. Mutta osaisitko auttaa ongelmassani? Taivutan ripsiäni ja käytän ripsiväriä usein, mutta minulta puuttuu oikeasta silmästä lähes puolet ripsistä, enkä tiedä miten saisin ne takaisin. Niitä ei ole ollut ainakaan vuoteen. En ole käyttänyt, enkä haluisikaan käyttää kuitenkaan tekoripsiä. Osaisitko auttaa?

Riian vastaus:

Ripset kasvavat kyllä hitaasti, mutta koska kerrot ripsiesi olleen kadoksissa jo vuoden, kehottaisin sinua näyttään niitä vaikka paikalliselle kosmetologille. Ammattilainen osaa varmasti arvioida tilanteen sen nähtyään ja kertoa vinkkejä miten toimia jatkossa.

Muistathan taivuttaa aina vain puhtaita ripsiä ja vaihtaa taivuttajien kumiosan säännöllisesti? Puhtaat ripset kestävät taivuttamista paremmin eivätkä katkeile niin helposti. Jos ripsissä on maskaraa, se tekee ripsistä kuivat ja ne katkeavat helpommin. Voit myös vaihtaa taivuttajasi metallisesta muoviseen. Sekin on hauraille ripsille hellävaraisempi vaihtoehto.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja