Mainos

Näin Tampereella kadonnutta Karoliinaa on etsitty

31. heinäkuuta Tampereella kadonnutta 15-vuotiasta Karoliina Kestiä on etsitty poliisin ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijöiden voimin. Poliisi etsi tyttöä kolme päivää, jonka jälkeen paikalle hälytettiin Vapaaehtoisen pelastuspalvelun koulutetut etsijäryhmät.

Hälytys tuli Tampereen Vapepan päähälyttäjälle 4. elokuuta kello 11. Hän hälytti Kestin etsintää varten sopivat henkilöt. Paikalla tarvittiin erikoisosaamista muun muassa koiria, partiolaisia ja geokätkijöitä.

– Puolentoista tunnin päästä kokoontumispaikalle oli saatu 10 koiran ja 50 hengen etsintäryhmä, jolle poliisi määritteli etsittävät alueet. Meidän vapaaehtoiset ovat hyvin motivoituneita ja tulevat paikalle aina, kun pääsevät irroittautumaan töistä. Useimmilla reppu on aina pakattuna, kertoo Vapepan maastoetsintöjä koordinoiva valmiuspäälikkö Ari Saarinen SPR:stä.

Etsintöjä tehtiin helteisessä säässä koko päivä

Ensimmäisenä maastoon lähetettiin koulutetut koirat, jotka etsivät hajujälkiä. Etsintää häiritsivät metsässä olevat ihmiset, joista jäi hajuja. Pelkona oli myös, että heiltä putoaa esineitä tai vaatteita, jotka voivat johtaa väärille jäljille.

Muille alueille lähetettiin jalkapartiot, jotka kulkivat avorivissä tehden näkö- ja kuulohavaintoja. Etsijät kulkivat tiheässä kohdassa parin metrin päässä toisistaan ja avomaastossa väliä oli viitisen metriä. Alueella oli myös asuttuja alueita. Haravoitavan alueen koko oli kaksi kertaa kaksi kilometriä. Etsintää johtivat koulutetut Vapepan valmiusjohtajat.

Etsijät käyttivät merkinantoon ja ohjeistukseen pillejä. Johtajalla oli hernepilli ja muilla partiopillit.

Helteisen päivän vuoksi taukoja jouduttiin pitämään parin tunnin välein. Etsinnässä mukana olleet pelastajat olivat pukeutuneet Vapepan huomioliiveihin.

Poliisi johti etsintöjä

Poliisin antama alue oli kartoitettu kello 21.15. Etsijät raportoivat kokoajan havainnoista poliisille.

Seuraavalla viikolla poliisi kutsui yhtenä päivänä paikalle vielä Vapepan ruumiskoirat. Sen jälkeen Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijät eivät ole osallistuneet maastoharavointiin. Poliisi on myöhemmin suorittanut vielä omia tutkimuksia maastossa.

Etsijät saavat henkistä tukea

Kestin etsinnöissä mukana olleiden vapaaehtoisten kanssa on käyty tilannetta läpi, mutta koulutuksesta ja kokemuksesta huolimatta tilanne saattaa purkautua vielä myöhemmin. Tarpeen mukaan etsijät saavat lisää henkistä apua.

Poliisi on keskeyttänyt Kestin etsinnät, mutta tutkintaa jatketaan yhä. Etsintöjä on tehty skootterin katoamispaikan lähellä Tampereen länsiosassa. Katoamisesta on kulunut jo yli kaksi viikkoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.