Näin syöt terveellisemmin tänä vuonna – 3 helppoa lupausta

Lupasitko uutenavuotena elää terveellisemmin vuonna 2012? Lupaus on helppo pitää, jos noudatat kolmea yksinkertaista neuvoa.

Uudenvuoden lupauksiin kuuluu useimmiten sokerin, kahvin ja rasvaisten ruokien vähentäminen tai kokonaan syömättä jättäminen. Jos asetat näille ruoille täyskiellon nopealla aikataululla, on sinulla suuri riski sortua ahmimaan herkkuja pienen tauon jälkeen kahta kauheammin. Tee siis mieluummin kolme helppoa ”terveellisen elämän lupausta”, joiden avulla pysyt hoikkana pysyvästi:

1. Lisää ruokavalioon smoothieita.

Päivän vihannekset ja hedelmät on usein vaikea saada syötyä, joten mikset aloittaisi aamua virkistävän raikkaalla, ravinteikkaalla ja täyttävällä smoothiella? Lisää siis terveellisiä aineksia ruokavalioosi sen sijaan, että kiellät itseltäsi herkut.

2. Vaihda vaalea leipä täysjyvään

Oletko harkinnut karppaamista, mutta et haluaisi luopua leivästä? Älä ryhdy liian jyrkkiin toimenpiteisiin, vaan vaihda mieluummin vaalea leipä kuitupitoiseen täysjyväleipään. Vaihda niin ikään vaalea riisi täysjyväriisiin.

3. Syö enemmän kasviperäisiä proteiineja

Syö salaatin kera mustapapuja, kikherneitä, linssejä, seitania ja tofua. Nämä ainekset ovat kolesterolivapaita, kuitupitoisia ja sisältävät myös paljon vitamiineja ja mineraaleja. Korvaa siis yksi päivän eläinperäinen proteiini kasviperäisellä proteiinilla.

Lähde: Fitsugar

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja