Näin syöt itsesi kauniiksi – lue ruokavinkit!

Haaveiletko sileämmästä ihosta tai hiuksista, joista tipahtele valkoisia hiutaleita mustalle puserollesi. Shape.com sivusto neuvoo, että lisäämällä muutaman perusruoka-aineen ruokavalioosi voit saada ihmeitä aikaan.

Vanha sanonta "Olet mitä syöt" pitää kirjaimellisesti paikkansa. Sinun ihosi, ihmiskehon suurin elin on erityisen altis ulkoisille, mutta myös sisäisille tekijöille. Se, mitä syöt vaikuttaa enemmän kuin uskotkaan. Seuraavassa on esitelty viisi yleisintä ihon tilaa ja viisi yleistä ruoka-ainetta, millä niitä voi hoitaa ja parantaa.

Ihon kunto: Rypyt

Ruoka: Oliiviöljyssä keitetyt tomaatit

Tuore tutkimus osoittaa, että tomaattipyree ja oliiviöljy lisäävät prokollageenin (kollageenin esiaste), tuotantoa ihossa. Prokollageeni antaa iholle sen rakenteen ja säilyttää sen nuorekkuuden. Tiedemiehet ajattelevat, että lykopeeni, antioksidantti tomaateissa on avain nuorekkaaseen ihoon. Lykopeeni on korkeimmillaan kun tomaatit keitetään ja oliiviöljy tehostaa sen imeytymistä ruoansulatuskanavasta verenkiertoon.

Ihon kunto: Selluliitti

Ruoka: Rasvainen kala, kuten lohi tai sardiinit

Kala ei hävitä selluliittia, mutta se voi auttaa vähentämään sitä. Rasvainen kala antaa iholle hyviä rasvoja, omega-3-rasvahappoja, jotka muodostavat solukalvoja. Mitä vahvempia kalvot ovat, sitä paremmin ne pitävät yllä ihon kosteutta ja muodostavat soluja, jotka peittävät muhkuraisen ihon.

Ihon kunto: Ekseema

Ruoka: Maustamaton jogurtti tai piimä

Molemmat ruoka-aineet sisältävät runsaasti probiootteja. Nämä hyvät bakteerit pitävät huolta ruoansulatuksesta, vastustuskyvystä ja vähentävät ihon herkkyyttä ja tulehdustiloja mm. ekseemaa.

Ihon kunto: Auringonpolttama

Ruoka: Tumma suklaa

Tuoreessa tutkimuksessa tutkijat pyysivät 24 naista juomaan korkean flavonoidipitoisuuden sisältämää kaakaojuomaa tai lumekaakaota. Naisilla, jotka joivat korkean flavonoidipitoisuuden sisältämää kaakaota esiintyi 15-20 prosenttia vähemmän auringonpolttamia. Älä suinkaan unohda aurinkosuojaa, mutta vahvista sen vaikutuksia nauttimalla muutama pala tummaa suklaata (70 prosenttia tai enemmän) päivässä. Tumman suklaan on todettu myös vähentävän verenpainetta ja alentavan kolestrolia.

Ihon kunto: Hilse

Ruoka: Vihreä tee (ei juotuna)

Paikallisesti vihreä tee voi auttaa luonnollisesti kuorimaan kuivaa päänahkaa ilman, että se kuivattaa ihoa. Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan se myös hidastaa solujen liikakasvua, mikä aiheuttaa hilsettä ja kutinaa. Upota kaksi pussia vihreää teetä yhteen kuppiin kuumaa vettä. Anna jäähtyä ainakin 20 minuuttia. Tämän jälkeen hiero suoraan päänahkaan ja huuhtele. (Huom: Jos hiuksesi ovat värjätyt niin keskustele kampaajasi kanssa ennen kuin kokeilet).

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: shape.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja