Näin syntyi hämmentävä Mona Lisa -jäljitelmä, katso

Leonardo da Vincin mestariteos ja ehkä maailman tunnetuin maalaus, Mona Lisa, on saanut nyt uuden muodon kierrätysromun, lelujen ja nappien muodossa.

Yhden roska on toisen aarre, todistaa brittitaiteilija Jane Perkins. Hän tekee kauniita taideteoksia kierrätysromusta, leluista ja napeista, joita hän etsii kaatopaikoilta, kierrätyskeskuksista ja second hand –kaupoista, kertoo odditycentral.com.

Perkins luo taidetta, jossa yhdistyy hauskuus ja yllättävyys. Töiden pohjalla on valokuvia, joiden päälle Perkins ryhtyy keräämään värikkäitä esineitä. Kasvien tukikepeistä tulee hampaita, muovihaarukka antaa muotoa hiuksille. Ainoa asia, jota hän ostaa, ovat lelumaiset nappisilmät. Ne antavat ilmettä kuviin. Keräilijät maksavat Janen töistä jopa 2300 euroa kappaleelta. Esimerkiksi taiteilijan Mona Lisa jäljitelmä on myyty, mutta kuva on nähtävillä hänen nettisivuillaan.

Mona Lisa kierrätystaidekuvana, katso taiteilijan nettisivuilla.

Jane Perkins työskenteli aikanaan sairaanhoitajana 17 vuoden ajan, kunnes löysi kutsumuksensa ja sai tekstiilialan tutkinnon vuonna 2006. Lopputyönsä hän teki kierrätysmateriaalien käytöstä taiteessa ja designissa. Taiteilija ryhtyi tekemään tyylikkäitä rintakoruja haalimistaan kierrätysmateriaaleista, ja siirtyi pian kokonaisiin esittäviin taideteoksiin.

MTV3/Helmi

Lähde: Odditycentral.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja