Mainos

Näin suunnittelet unelmien kylpyhuoneen

Vastaako kylpyhuoneesi nykyisiä tarpeitasi, vai olisiko sinnekin jo aika saada pirteämpi ilme ja toimivammat kalusteet? Lue ammattilaisten remonttivihjeet!

Kylpyhuoneremontista koituu väistämättä kuluja, mutta hyvin suunniteltu ja hyvin toteutettu, toimiva ja viihtyisä pesutila nostaa asunnon arvoa enemmän kuin remontti maksaa. Kulut on hyvä suhteuttaa laskelmissa pitkälle aikavälille: nykyaikaiset kylpyhuonekalusteet ja kodinkoneet merkitsevät myös säästöä myöhemmin veden ja energiankulutuksen osalta.

Kiinnitä suunnittelussa huomiota siihen, että kylpyhuonetilat ovat sekä peseytymistä että rentoutumista varten. Niinpä visuaalisilla seikoilla on yhtä paljon merkitystä kuin käyttömukavuudella.

Muista myös tulevaisuuden muutosten ennakointi: riittävän väljäksi suunnitelluissa tiloissa mahtuu hoitamaan vauvaa ja pesemään lapsia. Kaksi pesuallasta tai suihkua helpottaa aamukiireitä. Ikääntyvien perheenjäsenten käyttämille apukahvoille ja apuvälineille tarvitaan ehkä myöhemmin tilaa.

Anna ammattilaisen mitata

Mikäli mahdollista, wc-istuin tulisi sijoittaa erilliseen tilaan varsinkin jos pesutiloissa hoidetaan myös pyykinkäsittely. Erilliseksi tilaksi riittää 1,6–2 neliömetriä. Muussa tapauksessa wc:n voi erottaa muusta tilasta esimerkiksi laatoitetulla seinäkkeellä. Varmista, että paperirullaan yltää vaivattomasti.

Materiaalien helppo puhtaanapito on tärkeää. Kalusteiden joka mutkaan olisi hyvä ylettyä hyvin: käden tai mopin tulisi mahtua kalusteiden alle, etulevyjen alle (ainakin jos ne irrotetaan) sekä kalusteiden väliin.

Suihkutilaan on syytä hankkia suihkuseinä, -kulma tai -kaappi, jottei vettä tarvitse kuivata kylpyhuoneen joka nurkasta suihkun jälkeen.

Naulakoita ja pistorasioita on nykyisin harvoin liikaa! Kun samaan aikaan halutaan pestä pyykkiä, ladata sähköhammasharjaa, käyttää partakonetta ja lämmittää kiharrusrautoja, tarvitaan myös laskutilaa.

Anna ammattilaisen kuitenkin tehdä mittaustyöt, sillä nurkat ja seinät eivät ole koskaan täysin suorat, ja mahdolliset oikaisut saattavat vaikuttaa mittoihin ratkaisevasti. Ammattilainen osaa myös varmistaa, että esimerkiksi pesukoneelle jää riittävä ilmanvaihtotila.

Millaiset värit sopivat kylpyhuoneeseen? Entä millainen valaistus on kylpytiloissa paras mahdollinen? Lue koko juttu Koti & Makuja -osastolta.

Löydä uusi asunto Jokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.