Mainos

Näin Suomi uudistuu: Ei tämä toimi näin -asenne romukoppaan

Haastavassa taloustilanteessa on helppoa vetäytyä synkkyyteen aina Suomen valtiojohtoa myöten. MTV3:n Huomenta Suomessa haastateltu Miki Kuusi kokee, että Suomi pärjää ja uudistuu näkemällä mahdollisuudet pimeydenkin keskellä.

 – Kun 2008 oli hirveän huono taloustilanne, ja suurin osa pörssiyhtiöiden johtajista sanoi, että näkyvyys eteenpäin on täysi nolla. Yksi kaveri sanoi täysin eri tavalla, Koneen Matti Alahuhta. Hän sanoi, että tämä on meille valtava mahdollisuus, Kuusi nostaa esimerkiksi.

Eikä Koneella mene tänä päivänä kauhean huonosti. Niin ei Kuusellakaan.

Opiskelijaporukassa perustettu sijoittajien ja it-alan törmäytystapahtuma Slush on noussut lajissaan Euroopan suurimmaksi. Tapahtuman läpi virtaa vuosittain euroja Suomen budjetillisen verran.

 – Ne ovat pikku hiljaa virranneet pienyrityksiin. Tuomme yrityksiä erityisesti Pohjois-Euroopasta ja Venäjältä ja sijoittajia sekä toimittajia Helsinkiin kerran vuodessa. Se meidän konkretiamme on saada mahdollisimman monesta firmasta juttuja kansainväliseen mediaan ja saada mahdollisuus kansainväliseen rahoituskierrokseen, Kuusi kertaa.

Kehitys- ja konsulttiyhtiö Seedi palkitsikin Kuusen vuoden uudistajana. Toimitusjohtaja Marko Parkkisen mukaan Suomen on kehitettävä ongelmanratkaisutaitojaan.

– Pomot ovat sitä mieltä, että duunarit eivät halua uudistua ja toisin päin. Molemmat on sitä mieltä, ettei kukaan tiedä, missä on ongelma. Kaikki eivät voi olla mikikuuseja, jotka jo 24-vuotiaana on tehnyt tällä tavalla. Jokaisen pitäisi olla rohkea ja kasvaa omaan mittaansa.

Parkkisen mukaan Suomen on turha synkistellä myöskään kansainvälisen kilpailun vaikeutta.

– Ajattelen sitä mieluummin niin, että jokainen ihminen haluaa uudistua, kaikki haluavat kurkata aina kukkulan toiselle puolelle, enemmän poistettaisiin niitä esteitä ja annettaisiin ihmisen kasvaa omaan täyteen mittaansa.

Entisenä ammattikorttipelaajana Parkkinen muistuttaa, että tärkeintä on, ettei ikinä tarvitse pelata sellaisilla rahoilla, joita ei ole varaa hävitä.

– En usko, että Miki on sillä lailla lähtenyt ajattelemaan tätä Slushia. Tekee ja nauttii, Parkkinen tuumaa.

– Ei olla hirveästi stressattu sitä, mitä siinä tehdään, että otetaanko hirveitä riskejä, vaan pikku hiljaa menty eteenpäin. Taustalla jeesaamassa ollut porukka on auttanut välttämään ne kaikkein pahimmat mokat.

Ajattelu uusiksi Japania myöten

Parkkisen mukaan Kuusen ajattelutapa on leviämässä isoihin yrityksiin.

– Uudistumisessa tekeminen ja oppiminen ovat pari, kun aiemmin se on ollut suunnittelu ja jonkin näköinen viisastelu.

Usko omaan tekemiseen ylittää joskus kulttuurierotkin, opastaa Kuusi.

– Halusimme järjestää tapahtuman Tokioon viime syksynä. Siinä oli kuukausi suunniteltuun ajankohtaan. Sitten meille sanottiin paikallisten toimijoiden toimesta, että oletteko ikinä olleet Japanissa? Ei tämä ole mahdollista, että tällainen tapahtuma tehtäisiin tänne kuukaudessa. Kuukautta myöhemmin meillä kuitenkin oli 300 henkilön tapahtuma ja kolme Japanin tv-mediaa paikalla tekemässä jutut siitä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.