Mainos

Näin suomalaisturisti eroaa muista: "Aina heidän on saatava jätskinsä"

Mitä maailman eri turistipaikoissa ajatellaan suomalaisista? Aurinkomatkojen oppaat kertovat MTV3 Uutisten pyynnöstä, millainen on suomalainen turisti.

Ainakin suomalaisten ilmeettömyys näyttäisi kummastuttavan aika ajoin ulkomaalaisia. Suomalaisethan eivät äänekkäästi ilmaise iloaan, joten paikalliset palveluntarjoajat ovat melkeinpä huolissaan siitä, ovatko suomalaiset asiakkaat tyytyväisiä.

Suomalainen tuntee suomalaisen, joten oppaat eivät odota esimerkiksi retken päätteeksi vuolaita taputuksia. Toisaalta oppaat ilahtuvat, kun retkibussista noustessa annetaan kiitos tai jos päivän aikana näkee hymynkareen asiakkaan kasvoilla. Silloin voi uskoa, että suomalainen asiakas on ollut tyytyväinen päiväänsä.

Palvelupisteissä suomalaiset asiakkaat tunnetaan poikkeuksellisen kärsivällisestä käytöksestään. Palvelupisteissä on usein runsaasti eri maiden matkanjärjestäjien henkilökuntaa, jotka ovat kiinnittäneet huomiota seuraaviin asioihin: suomalaiset odottavat kauniisti vuoroaan, eivät pidä meteliä itsestään. He eivät myöskään huutele kovaäänisesti oppaan perään.

Aina ajoissa

Suomalaismatkailijalle on ominaista, että paikan päällä ei useinkaan kerrota, mikäli jokin asia on mennyt huonosti.

Sen sijaan loman jälkeen asiakkailta voi tulla palautetta, jos esimerkiksi hotelliaamiaisella jokin tuote on loppunut useana aamuna. Muista maista tulevat lomalaiset ottavat aamiaisella tyhjän kipon käteensä ja marssivat keittiöön kertomaan puutteista.

Juomarahakäytännöt askarruttavat usein suomalaisia matkailijoita enemmän kuin muista maista saapuvia lomalaisia.

Suomalaisten on myös aina saatava jäätelönsä. Retkillä tauot voivat venähtää, kun kuljettajat eivät halua jäätelöjä bussiin. Ruokailukielto usein närkästyttää suomalaisia - muista maista tuleville se on itsestäänselvyys.

Ja yllätyksenä ei liene se, että suomalaiset ovat aina etuajassa. Jos retken hakuajaksi ilmoitetaan vaikkapa aamukymmenen, ovat suomalaiset paikalla viimeistään kello 9.40.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.