Näin suomalaisnaisten tyyli muuttuu kesällä

Helmen lukijat kertoivat, miten heidän tyylinsä muuttuu kesällä. Panostetaanko ulkonäköön enemmän vai vähemmän? Lue vastaukset!

Helmi kysyi lukijoiltaan, miten heidän tyylinsä muuttuu kesällä. Tykkäätkö laittautua kesällä enemmän vai otatko mieluummin rennosti ja unohdat peiliin vilkuilun? Luotatko asuvalinnoissa verkkareihin vai vedätkö ylle vilpoisen kesämekon?

20 prosenttia vastanneista kertoi viilettävänsä kesäaikaan huolettomasti verkkareissa ja t-paidassa. 27 prosenttia paljasti jättävänsä meikkaamisen kesän ajaksi kokonaan väliin. 42 prosenttia tunnusti viihtyvän parhaiten kesämekossa ja vain 11 prosenttia vakuutti laittautuvan kesällä ja lomaillessa enemmän kuin työelämässä.

"Lomalla kuuluu rentoutua myös pukeutumisessa"

Verkkareiden mukavuus viehätti 20 prosenttia vastanneista. Erityisesti pihalla puuhaillessa ne ovat ykkösvalinta. Moni käyttää työpaikalla virallisempia vaatteita, joten lomalla on vapauttavaa sujauttaa verkkarit jalkaan.

– Keskeneräisessä saunamökissä ja muissa pihatöissä riittää puuhaa. Vaarallista korkkareissa sekä ihanassa kesäkoltussa maalata ja nauloja hakata. Ehkäpä paluu kaupunkiin muuttaa tyyliä.

– Minulla ei ole mitään syytä laittaa kesähelteellä farkkuja jalkaan. En tykkää hirveästi mekoista ja verkkarit ja t-paita ovat vaan niin ihanan mukava yhdistelmä.

– Lomalla kuuluu rentoutua täysin, myös pukeutumisessa.

– Pihatyöt, puutarhahommat, lenkkeily ja kuntosali ovat erityisesti loman touhuja. Niihin sopii loistavasti rento vaatetus.

– Verkkarit, t-paita ja luomunaama, kun olen kotona. Naama saa lepoa ja iho hengittää!

– Olen verkkareissa seksikäs.

– Työaikana pitää olla työvaatteet päällä, joten kesälomalla on mukava "irrotella" ja pukeutua vähän rennommin niin kuin itse haluan. Tosin "ihmisten ilmoille" lähtiessä verkkarit vaihtuvat farkkuihin. Näin tulee vähän siistimpi olemus.

Kesällä iho saa levätä

Kesällä ihon annetaan levätä ja kasvojen ruskettua. Helteet ja hiki tuntuvat sotkevan meikin niin, että ehostus on parempi jättää kokonaan pois. 27 prosenttia vastanneista naisista luottaa kesällä luonnonkauneuteen.

– Kesällä on mukava ottaa rennosti, antaa ihon levätä ja yrittää saada vähän rusketusta kasvoihin, kun ei aina ole kauheaa pakkelikerrosta kasvoissa.

– Olen siistimpi, koska kuumassa meikit vain valuu. Ihokin saa levätä kaikilta myrkyiltä.

– Annan kasvojen ihon levätä, mutta muuten huolehdin ihonhoidosta.

– Kesällä on ihana olla rennosti, ilman meikkiä. Koko kesän ajan pukeudun rennosti, käytän sään mukaan hameita ja t-paitoja. En myöskään käy parturissa tai värjää hiuksiani! Näin kesän aikana kasvaneet hiukset on helppo leikata uuteen lookiin kun työt taas alkavat.

– Olen työssä, jossa ei tarvitse käyttää meikkiä. Kesällä on muutenkin ihana antaa ihon levätä ja hengittää ilman pakkelia.

– Hikoilen kasvoista herkästi, eivätkä helteet helpota hikoilua yhtään. Joten on aivan sama meikkaanko vai en, koska se kohta olisi kuitenkin meikitön.

– Kesällä ei tarvitse meikkiä, kun iho on kauniin värinen ja kuulas luonnostaan. Myös ripsipidennyksien ansiosta en tarvitse meikkiä lainkaan.

"Nautin naisellisista hömpötyksistä"

Osa naisista haluaa panostaa ulkonäköönsä kesäaikaan ja lomaillessa enemmän. 11 prosenttia paljasti, että kesällä on hauskempaa laittautua. Jos töitä joutuu pakertamaan haalari tai univormu päällä ja ilman meikkiä, ei mikään ihme, että vapaa-ajalla kauniille vaatteille ja meikeille on käyttöä!

– Työni on toimistotyötä ja siihen kuuluu myös työvaatteet. Lomalla liikun ja reissaan, joten täytyyhän sitä silloin myös laittautua, edes omaksi iloksi.

– Olen ammatissa, jossa joudun käyttämään suojavaatteita. Rakastan vaatteita ja koruja ja käytän niihin älyttömästi rahaa. Joten vapaa-ajalla sitten koristaudun.

– Tykkään meikata ja pukeutua nätisti kesälomalla. Silloin kun on aikaa panostaa, niin koetan muistaa panostaa. Kun on konttorissa töissä, kukaan ei tunnu sermien seasta huomaavan, minkä värinen paita on milloinkin päällä. Siksi on kiva laittautua lomalla!

– Työminäni pukeutuu työasuun: tylsiin mutta käytännöllisiin työkenkiin, ulkonäkö pidetään kaikin puolin hillittynä ja tuoksujen käyttöäkin pitää välttää. Joten ihan taatusti vapaa- aikana satsaan pukeutumiseen, laitan enemmän kosmetiikkaa ja tuoksuttelen hajuvesillä. Tuusaan tukkani jos minkälaisiin väkästyksiin ja sumuttelen hiuslakkaa. Nautin kaikesta naisellisesta hömpötyksestä, työssäni minun pitää noudattaa alani säännöksiä ja tapoja.

"Kesä ilman mekkoa on kuin joulu ilman kinkkua"

42 prosenttia vastanneista pukeutuu kesällä mieluiten mekkoon. Kiristävän ja tylsän työpukeutumisen sijaan naiset laittavat ylle hulmuavan kesämekon. Ei kiristäviä sukkahousuja tai housunnappeja!

– Tietenkin kesällä pukeudun kesämekkoon, se on ihanan ilmava ja kevyt!

– Työmatkat kuljen pyörällä, töissä työasu. Kesällä on ihana pukeutua naisellisesti! Milloin muuten mekkoja käyttäisin?

– Niihin ei muulloin tule pukeuduttua, eikä mikään hankaa. Ihana vapaus!

– Vihaan sukkahousuja ja kesä on ainoa aika vuodesta, kun voi pukea päälle hameen tai mekon ilman sukkiksia.

– Kesä ilman mekkoja olisi kuin joulu ilman kinkkua! Mekot kuuluvat kesääni. Ne on helppo sujauttaa aamulla päälle ja ei kun menoksi. Eikä tule kuuma. Tulee mukavan tyttömäinen olo, talvella toppatakin kanssa se ei ole yhtä helppoa.

– Kaikki väljät vaatteet ovat mukavia varsinkin kesähelteillä. Töissä en kehtaa paljon ihoa näyttää, joten mekot ja tunikat kunniaan vapaalla!

– Kesällä saa helmat liehua tai hameen pituus lyhentyä, fiiliksen mukaan. Olen kesäihminen ja annan sen näkyä. Rentoudun itse ja se näkyy myös pukeutumisessani. Silti mekkopukeutumiseni on aina tyylikästä, rytkyissä en viihdy.

– Töissä käytän yleensä farkkuja, joten kesälomalla on ihana pukeutua mekkoihin! Ne ovat mukavia ja vilpoisia päällä ja näyttävät kauniilta.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja