Näin Soini ymmärsi presidentin kasakka-vertauksen

Studiossa vieraana Timo Soini 3:38

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) sanoo, että lännen ja Venäjän suhteet ovat nyt kansainvälisessä polttopisteessä.

Aihe nousi hänen mukaansa esille useissa yhteyksissä eduskunnan ulkoasianvaliokunnan juuri päättyneellä Yhdysvaltain-matkalla. 

Presidentti Sauli Niinistö sanoi tänään, että Venäjän ja lännen välit ovat kireimmillään sitten kylmän sodan aikojen. Niinistö sanoi maanpuolustuskurssin avajaispuheessaan, että käsillä on uudenlainen kylmä sota.

– Näen sen hyvin vakavana ja tilanne on huonontunut. Minskin sopimus natisee liitoksissaan, ja uudet tiedot [Itä-Ukrainasta] ovat hyvin huolestuttavia, Soini arvioi Kymmenen Uutisten lähetyksessä.

Presidentti Niinistö siteerasi puheessaan myös venäläistä sananlaskua, jossa todetaan, että "Kasakka ottaa sen, mikä on löyhästi kiinni". 

– Presidentin aivoituksia en yleensä ole lähtenyt kommentoimaan, mutta kyllä minä ymmärrän tämän sillä tavalla, että pidä huoli omista asioistasi, ole vahva, ole avoin, ole rehellinen, niin pärjäät maailmassa, Soini sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat