Mainos

Näin sisustat kukilla

Kukkatapeteista monille tulevat mieleen vain mummonmökki ja haalistuneet seinät. Kukilla sisustaminen voi kuitenkin olla myös trendikästä!

Kukkakuvioita on taatusti niin monia kuin on erilaisia sisustustyylejäkin. Jokaiseen kotiin on siis varmasti olemassa tyylikäs ja sisustukseen sopiva kukkakuosi – sen löytäminen voi vain olla hankalaa!

Aluksi kukkakuosi voi tuntua luotaantyöntävältä, mutta ensivaikutelman ei saisi antaa hämätä. Kenties huikeat geometriset kukat muuttavat mielesi!

Kukkien tyyli vaikuttaa niiden luomaan fiilikseen. Suurikuvioinen printti pienessä esineessä näyttää modernilta, pienet kukat sohvatyynyssä taas vintagelta, neuvoo realsimple.com.

Mummola? Ei kiitos

Kukkakuvio ei aina tuo mieleen isoäitiä. Jätä pois pitsikoristelut ja perusvärit, niin olet jo päässyt pitkälle. Kaikki on kiinni yksityiskohdista ja siitä, minkä kanssa kukkakuviota esitellään.

Jos olohuoneessa on itämainen matto tai moderni pöytä, kukkaset eivät silti ole kiellettyjä. Jos haluat printtiä huoneeseen, valitse kuoseja, joissa toistuu ainakin kaksi maton tai pöydän väriä.

Yhdistele kukkia valitsemalla erilaisia printtejä samanvärisillä taustoilla. Jos tyynyt ovat pohjaväriltään valkeita, ei haittaa, vaikka niiden koristelut eroaisivat toisistaan. Valitse yhteen sohvatyynyyn suuri kukkakuviointi, kahteen pieni.

Kukat eivät ole vain tyttöjen juttu! Pienet kukat voivat tuntua liian aroilta poikamiesboksiin, mutta valtavat, rohkeat kuosit eivät. Kokeile pääväreissä esiintyviä suuria printtejä: ne tuovat asuntoon modernin taiteen fiilistä.

Usein toistuva kuvio sopii paremmin pienille seinille, jottei se tuo huoneeseen liian ahdistavaa tunnelmaa. Suurilla kukilla voi peittää neljä seinää ja säilyttää silti hienovaraisuuden tunnun. Värit kannattaa ottaa huomioon valintoja tehtäessä.

Millaisia kukkia?

Perinteiset kukat sopivat rauhallisia sävyjä ja hentoa fiilistä hakevalle, ja niissä kukissa on vintagefiilistä. Koko asuntoa ei tarvitse hukuttaa kukkiin: koristeellinen lamppu ja siihen sopiva viltti riittävät. Kokeile täyteläisiä sävyjä, niin saat modernia fiilistä.

Modernit kukat ovat usein suuria ja graafisia. Näissä kukissa on tuoreutta ja seikkailuhenkeä. Suuri ja näyttävä kuvio dominoi huonetta, joten valitse huolella! Modernit kukat tukevat hyvin neutraalein värein sisustettua huonetta.

MTV3

Lähde: Realsimple.com

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.