Mainos

Näin seuraat presidentinvaalien tulosiltaa Maikkarilla

Kahdeksan presidenttiehdokkaan pitkään jatkunut kampanjointi huipentuu sunnuntaina, jolloin on ensimmäinen vaalipäivä. Sunnuntaina illalla selviää, onko Suomessa uusi presidentti, vai mennäänkö vaaleissa toiselle kierrokselle kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan voimin?

Luonnollisesti vaalipäivää seurataan ahkerasti Maikkarilla niin televisiossa, netissä kuin Radio Novan taajuudellakin.

Osoitteessa mtv3.fi/tulospalvelu2012 voit seurata reaaliaikaista nettitulospalvelua. Palvelussa voit hakea tulokset valtakunnan, kunnan tai vaalipiirin tasolla. Voit esim. katsoa kuka ehdokkaista oli synnyinseudullasi suosituin, kirjoittamalla kunnan nimen hakukenttään.

Voit verrata kahden presidenttiehdokkaan välistä äänieroa napsauttamalla hiirelläsi ensin toista ehdokasta ja sitten toista.

Nopea ja helppokäyttöinen reaaliaikainen tulospalvelu toimii sunnuntaina 22.1. kello 20 alkaen, kunnes äänet on laskettu.

Presidentinvaalin mahdollisella toisella kierroksella 5.2. tarjoamme vastaavan tulospalvelun kahdella ehdokkaalla.

MTV3 Uutisten tulospalvelu on osa vaalikokonaisuuttamme netissä. Siinä voit löytää ehdokkaasi Vaalikoneessa, seurata vaaliuutisia ja Tulosiltalähetystä vaalisivuillamme, samalla kun olet yhteydessä ystäviisi sosiaalisessa mediassa ja seuraat tulosten laskua Tulospalvelusta. Kaikki löytyy osoitteesta mtv3.fi/vaalit. Muuta et tarvitse!

Presidentinvaalien vaalikoneen tulosdata on kaikkien halukkaiden saatavissa avoimena datana jatkokäyttöä varten. Vaalikonedatan saa käyttöönsä lähettämällä sähköpostia aiheesta osoitteeseen uutiset@mtv3.fi.

Television puolella MTV3:n presidentinvaalien Tulosilta-lähetys alkaa klo 19.30. Lähetys kestää Kymmenen Uutisiin saakka, jonka jälkeen lähetys jatkuu noin klo 23:een saakka. Tulosilta on nähtävissä suorana lähetyksenä myös Katsomosta.

Lähetystä juontaa MTV3:n politiikan toimittaja Eeva Lehtimäki, tulosvastaavana työskentelee toimittaja Markus Pirttijoki. Politiikan toimituksen esimies Timo Haapala johtaa eräänlaista viisastenkerhoa, jossa kommentoimassa ovat europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd) ja kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk). Studiossa on myös Maikkarin vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund.

– Jännittävää illassa tietysti on, että kun äänet on laskettu, mennäänkö vaaleissa toiselle kierrokselle vai ei. Ja jos mennään, niin saako Sauli Niinistö (kok) vastaansa Paavo Väyrysen (kesk), Pekka Haaviston (vihr) vai jonkun yllättäjän, Tulosilta-lähestyksen tuottaja Tomi Einonen sanoo.

Noin klo 20.30 Maikkarin suora lähetys siirtyy Musiikkitalolle, jossa ääntenlaskua ja tunnelmia seurataan aina klo 22:een asti.

– Musiikkitalolta ehdokkaat siirtyvät omiensa joukkoon vaalivalvojaisiin. Me seuraamme livenä Niinistön, Väyrysen, Haaviston, Paavo Lipposen (sd) sekä Timo Soinin vaalivalvojaisia. Muiden ehdokkaiden valvojaisissa käymme hakemassa tunnelmapaloja.

Netissä tuloksia ja tunnelmapaloja

Netin puolella ehdokkaiden valmistautumista kampanjointiin ja vaaleihin on seurattu marraskuusta saakka Presidentinvaalit 2012 -sivustolla.

Vaalitunnelmista raportoidaan ehdokkaiden vaalivalvojaisista sekä Musiikkitalolta, jonne kaikki presidenttiehdokkaat kokoontuvat illan aikana. Presidentinvaalit näkyvät tänä vuonna Maikkarin netissä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

– Tietenkin netissä uutisoidaan tulos, mutta meillä on myös paljon tunnelmia vaalivalvojaisista. Ylipäänsä paljon sellaista asiaa, jota ei televisiossa näe löytyy nettisivuiltamme. Netissä vaalien seuraaminen jatkuu yöhön saakka ja vaaleista otetaan kaikki irti myös seuraavana päivänä, MTV3.fin vaalisivuston tuottaja Petteri Savolainen toteaa.

Savolainen korostaa sosiaalisen mediaa, joka on erityisesti näissä presidentinvaaleissa ollut merkittävässä roolissa.

Radio Novan vaali-illan lähetys alkaa klo 18. Novan vaalivalvojaiset sisältää tuoreita tuloksia, tapahtumien taustoja ja suuria tunteita. Niitä tarjoilevat juontaja Ile Jokinen, median moniottelija Jussi Lähde ja Radio Novan uutistoimitus.

Älä unohda sosiaalista mediaa

Keskustelua presidentinvaaleista käydään toki myös sosiaalisessa mediassa yhdessä toimittajamme Ville Juutilaisen kanssa. Twitterissä keskusteluun mukaan pääsee nopeimmin sivulla www.twitter.com/mtv3vaalit.

Viimeisimmät päivitykset saat käyttäjältä @mtv3vaalit ja keskusteluun voit osallistua aihetunnuksella #vaalit2012.

Vaaleja seurataan myös MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla. Facebook-kommentointi tulee suoran verkkolähetyksen yhteyteen vaalisivuille. Joukkoomme voit liittyä myös Google+:ssa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.