Mainos

Näin selviät viime hetken lahjaostoksista

Joulumyynnin vilkkain viikonloppu on alkamassa. Huomenna monessa ostoskeskuksessa ja kaupassa käy kuhina, kun ihmiset valmistautuvat jouluruokien tekoon, etsivät lahjoja, näkevät ystäviään ja ostavat joulukoristeita.

Kaupan liiton tekemän kyselyn mukaan suurin osa kaupoista arvelee tämän vuoden joulusesongin myynnin olleen tähän mennessä jopa odotuksia parempaa.

Monelle joulu tulee kuitenkin aina jollain tavalla yllätyksenä, ja stressi alkaa jo hiljalleen vallata mieltä. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, vakuuttaa lempääläisen Ideaparkin kauppakeskusjohtaja Olli Gestranius.

- En ole itsekään ostanut vielä yhtään joululahjaa, mutta onhan tässä vielä viikko aikaa, hän naurahtaa.

Ideaparkissa tulevan viikonlopun varalle ei ole laadittu mitään erityisiä suunnitelmia. Kaupan ala valmistautuu joulumyyntiin koko vuoden ajan - hiljalleen aletaan jo miettiä ensi vuoden joulua.

- Joulukauppa on ollut hyvässä vauhdissa jo useamman viikon, ja erityisesti viikonloput ovat olleet varsin vilkkaita. Parkkipaikat ovat olleet välillä vaarassa loppua, kun tämä talvi on ollut lumen suhteen niin poikkeuksellinen. Nyt olemme auranneet lisää parkkitilaa, Gestranius kertoo.

Hiljaiset illat kannattaa hyödyntää

Kiireen ja lahjastressin keskellä on hyvä muistaa, että jouluun on kuitenkin vielä viikko aikaa. Ideaparkin Gestranius muistuttaa, että ostoksille voi lähteä myös muina päivinä kuin lauantaina.

- Esimerkiksi sunnuntai-illan viimeiset tunnit kannattaa hyödyntää, jos se vain onnistuu. Monet kaupat ovat auki kello 20 tai 21 asti auki.

Monessa paikassa myös arkiaamut voivat olla melko rauhallisia.

Parkkipaikat voivat olla monessa kauppakeskuksessa tiukoilla. Ostoksille kannattaa lähteä julkisilla, mutta jos se ei ole mahdollista, kannattaa suosia kimppakyytejä ystävien ja naapureiden kanssa.

- Lähtökohtaisesti ostoksille pitäisi lähteä sillä mielellä, että hermo ei heti kiristy. Jouluostosten tekemisen pitää olla kivaa ja mukavaa, Gestranius sanoo.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.