Mainos

Näin Seija riehui - saunan kattokin lähti

Viime yönä ja aamulla riehunut Seija-myrsky katkaisi sähköt yli 200 000:lta kotitaloudelta. Sähköttä ollaan yhä esimerkiksi Porvoossa.

– Naapurin vanhasta sankasta kuusikosta kaatui yksi aamulla yhdeksän aikaan meidän puolellemme. Saunarakennuksesta meni katto. Sähköjä ei ole vieläkään eikä Porvoon Energian mukaan tule ehkä ennen aamua, kertoi iltaseitsemän aikaan Porvoon Veckjärven haja-asutusalueella asuva Heli.

– Nyt jännitämme paitsi pakastimen takia myös pakkasen takia. Lämmitämme puulla, mutta sen teho ei ehkä riitä. Kuinka käy putkien, kun tulee pakkasta, Heli murehti.

Iltaseitsemältä ilman sähköjä oli vielä lähes 70 000 kotia, joista Fortumin asiakkaita hieman alle 50 000.

Pimeys, kylmenevä sää ja vikapaikkojen sijainti vaikeakulkuisessa maastossa hidastavat korjaustöitä. Sähköyhtiöistä muistutetaan, että johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä niitä saa ryhtyä itse raivaamaan.

– Meilläkin roikkuu tuossa kuusessa ja saunan ympärillä sähkölankoja, joihin emmen ole koskeneet, Heli kertoi.

Aineelliset tuhot koko Suomessa ovat kymmeniä miljoonia euroja. Henkilövahinkoja ei tiettävästi ole sattunut, vaikka Porvoossakin oli lähellä.

– Naapurit tulivat autolla pihaan ja kuulivat auton sammutettuaan rätinää, kun vanha iso kuusi kaatui. Minuuttia aikaisemmin he olisivat jääneet alle.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.