Mainos

Näin Sandyn ruhjomia on opastettu: Vältä kahvia, ripusta valkoinen lakana ikkunasta

Hurrikaani Sandyn tuoma poikkeustila on saanut alueiden johtavat poliitikot sekä hätäkeskukset jakamaan itärannikolla myös melko poikkeuksellisia ohjeita.

Ihmisiä on muistuteltu muun muassa tulvaveden tuomasta tautiriskistä ja muista vaaroista, joita myrsky on tuonut tullessaan.

– Älä yritä kahlata tai uida minkään veden läpi. Vesi voi saastua, joten älä pelleile sen kanssa.

– Jos juomavetesi on altistunut, keitä se ennen käyttöä.

– Jos käytät generaattoria, älä käytä sitä sisätiloissa mahdollisen häkämyrkytyksen pelossa.

– Jos jäät veden ympäröimäksi, soita apua jos voit, sen jälkeen nouse kotisi ylimmälle mahdolliselle tasolle. Ripusta valkoinen lakana ulos ikkunasta, Connecticutin kuvernööri Dan Malloy on opastanut.

Jos juomavesi on vaarantunut, älä pese sillä edes hampaita

Myös Marylandin hätätilannekeskus MEMA on varoittanut juomaveden vaaroista.

– Tulvimisen jälkeen vettä ei ole välttämättä turvallista juoda. Älä käytä vettä, jota epäillään saastuneeksi tiskaamiseen, hampaiden harjaamiseen, ruoan pesemiseen, sen valmistamiseen tai vauvanmaitovastikkeeseen.

MEMA on kehottanut ihmisiä myös välttämään kofeiinipitoisia juomia, kuten kahvia ja energiajuomia, koska ne poistavat kehosta nesteitä ja lisää juomaveden tarvetta.

Kävele varovasti ulkona

New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo on muistutellut, että myrskyn jälkeen kaduilla ja rakennuksissa saattaa piillä yllättäviä vaaroja.

– Pysy ulkona rakennuksesta, jos haistat niissä kaasua, jos niissä on yhä tulvavesiä tai jos tuli on vahingoittanut rakennusta, eivätkä viranomaiset ole julistaneet sitä turvalliseksi.

– Kävele varovasti kotisi ulkopuolella. Tarkkaile näkyykö irrallisia voimajohtoja, havaitsetko kaasuvuotoja tai vahinkoja rakenteissa, ennen kuin menet takaisin sisälle.

– Käytä puhelinta mahdollisimman vähän pitkittyneiden sähkökatkojen aikana.

Myrskyn runtelemassa New Yorkissa on vedottu myös yhteisöllisyyteen, jotta myrskytuhoista toivuttaisiin mahdollisimman nopeasti.

–Jokaisen henkilön, joka siihen vain kykenee, tulisi auringon noustessa mennä ulos ja auttaa puhdistamaan katuja parhaan kykynsä mukaan. Auta naapureitasi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.