Mainos

Näin saat ihosi hehkumaan

Haluatko hidastaa vanhenemisprosessia? Välttele parhaasi mukaan ihosi vanhenemista nopeuttavia tekijöitä, niin pysyt nuorekkaana pidempään.

Aurinko

Tätä ei voi korostaa tarpeeksi. Aurinko on suojaamattoman ihon yksi pahimmista vihollisista. Sen aiheuttamiin vaikutuksiin kuuluvat muun muassa ihon kimmoisuuden väheneminen, ihon pinnan muuttuminen epätasaiseksi, ryppyjen muodostuminen ja ihon samentuminen. Suurin osa vaikutuksista on estettävissä aurinkovoiteen käytöllä.

Tupakka

Tupakoitsijoiden iho kärsii enemmän nestehukasta kuin tupakoimattomien. Jos poltat tupakkaa, ihosi myös kärsii jatkuvasta vitamiinien ja mineraalien puutteesta, erityisesti C-vitamiinin. Kun hiussuoniin ei virtaa niin paljon verta, iho vaikuttaa samealta ja harmaalta. Jokainen tupakka hyökkää ihoa vastaan kolmella tavalla: se tuottaa kehon soluille haitallisia vapaita radikaaleja, vähentää hapen välitystä soluihin ja aiheuttaa syviä ryppyjä huulten ympärille, kun vedät sauhuja. Siinä onkin kolme hyvää syytä lopettaa, eikö?

Huono ruokavalio

Tämäkin on yksi tekijä, joka helposti vaikuttaa ihon kuntoon. Liika eläinrasvan kulutus tai yksipuolinen tai epäsäännöllinen ruokavalio aiheuttaa vapaiden radikaalien kasvua ja häiritsee mikroverenkiertoa. Vitamiinit tekevät iholle hyvää, joten hedelmiä ja vihanneksia sisältävän ruokavalion seurauksena keho saa elinvoimaa, terveyttä ja kauneutta.

Saasteet

Auton pakokaasut ja muut ilmansaasteet voivat aiheuttaa vapaiden radikaalien lisääntymistä, joka on yksi ihon ikääntymisen suurimmista syistä. Saasteet myös hidastavat solujen uusiutumista ja voivat aiheuttaa ihon ärsytystä.

Stressi

On selvää, että stressi vaikuttaa ihoon. Iho ja hiukset ovat hyvä merkki fyysisestä ja henkisestä terveydestä ja hyvinvoinnista. Et ehkä voi vähentää kiireitäsi, mutta voit ainakin olla tietoinen siitä, että ihosi saattaa kaivata erityistä hemmottelua stressaavina ajanjaksoina.

Liian lyhyet unet

Tosiasia on, että oli syysi unettomuuteen mikä tahansa, niin jos et nuku tarpeeksi, se vaikuttaa ihoosi. Vanha sanonta kauneusunista pitää paikkaansa: kun nukut, vapaiden radikaalien synty vähenee minimiin ja kehollasi on mahdollisuus hävittää tai tehdä vaarattomaksi päivän mittaan syntyneet vapaat radikaalit.

Nestehukka

Kehosi tarvitsee vettä. Yritä juoda vettä ainakin puolitoista litraa päivässä. Ihosi arvostaa sitä, ja huomaat positiiviset vaikutukset myös yleiskunnossasi.

Alkoholi

Lasillinen viiniä ruoan kanssa tai drinkki silloin tällöin ei vahingoita ihoasi. Sitä vastoin säännöllinen alkoholinkäyttö aiheuttaa nestehukkaa ja vaikuttaa negatiivisesti ihosi kimmoisuuteen ja kollageeniin. Alkoholi myös pahentaa herkän ihon ongelmia, ja seurauksena voi olla couperosa. Silloin heikentyneet ja laajentuneet hiussuonet eivät kykene palaamaan normaalikokoonsa, jolloin ihon pinnalla on pysyvä punoitus.

MTV3/Helmi

Lähde: hellomagazine.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.