Näin saat hyvää seksiä missä iässä tahansa

Daily Mail esittelee keinot, joiden avulla saat hyvää seksiä missä iässä tahansa.

Kun ikää tulee lisää, seksielämä hiipuu taustalle – vai? Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Marty Kleinin mukaan erotiikan vähenemisen ei tarvitse olla kiveen kirjoitettu sääntö.

Kleinin mukaan useimmat meistä määrittävät itsensä ja seksuaalisuutensa parikymppisenä, kun keho on vielä nuori ja vetreä. Valitettavasti tämä vaihe kestää parhaimmillaankin vain parikymmentä vuotta, jonka aikana synnytykset, vanheneminen, kaljuuntuminen, rypyt ja raskaudet jättävät merkkinsä meihin. Kleinin mukaan seksuaalisuusmallien täytyy siksi muuttua.

Kleinin mukaan "seksuaalinen äly" on avain tyydyttävään makuuhuone-elämään kaikissa elämänvaiheissamme. Itseämme, kehoamme ja odotuksiamme koskevien, etukäteen muodostettujen ajatusmallien täytyy muuttua. Lue ohjeet mielikuvien ja puutuneiden ajatusmallien muuttamiseen!

Rakasta kehoasi

Kehosi ei ole samanlainen kuin ennen. Se on kuitenkin ainoa keho, joka sinulle on annettu. On vaikeaa nauttia seksistä, jos ajattelet koko ajan viehätysvoimaasi tai sen vähenemistä.

Kleinin mukaan länsimainen kulttuuri on opettanut meidät häpeämään kehoamme, jos emme täytä "seksikkyyden" vaatimuksia. Koska keho on monenlaisten turhaumien ja pettymysten aiheuttaja ja kohde, on vaikeaa ajatella sitä nautinnon ja ilon lähteenä.


Toimi näin: Anna seksin tapahtua. Vaikka tuntisit olosi epävarmaksi ja ajatukset selluliitista ja hyllyvästä takamuksesta täyttäisivät mielesi, sinun täytyy lakata ajattelemasta asiaa seksin ajaksi. Vain sinä voit lopettaa moiset ajatukset – kukaan ei tee sitä puolestasi.

Seksikkyydessä on kyse itsetuntemuksesta, ei siis pelkästään siitä, miltä näytät. Ajattele kaikkia niitä ihania intohimon hetkiä, joita olet kokenut kehosi kanssa sen sijaan, että ajattelisit sen ikääntymistä.

Lakkaa odottamasta oikeaa hetkeä

Useimmat meistä odottavat oikeaa hetkeä seksille. Emme saa olla kiireisiä, kodin tulee olla puhdas, aikaa täytyy olla runsaasti… Osa vaatimuksista on välttämättömyyksiä, mutta suurin osa ei. Kleinin mukaan meidän täytyy harrastaa seksiä epätäydellisissä olosuhteissa, jos ylipäätään haluamme harrastaa sitä.

Toimi näin: Kleinin mukaan seksille tulee sanoa "kyllä", jos perusasiat ovat kunnossa. Pyykit tai siivoaminen voivat odottaa.

Seksitreffit

Moni meistä haluaa seksin "vain tapahtuvan". Halu spontaanille kohtaamiselle kumpuaa menneisyydestä, suhteen alusta, kun kumpikin suhteen osapuoli ryhtyi seksiin yllättäen ja innokkaasti. Nuoren suhteen alussakin seksin spontaanius on kuitenkin silmänlumetta: todennäköisesti ainakin toinen seurustelijoista on suunnitellut tapahtunutta etukäteen.

Kuten kaikkia hyviä juhlia, sukukokouksia ja viikonloppuja, myös hyvää seksiä kannattaa suunnitella.


Toimi näin: Kleinin mukaan seksille on tärkeää varata aikaa, varsinkin silloin, jos parilla on lapsia. Seksin harrastaminen ei ole pakollista: jos kumppanillasi on flunssa tai migreeni, voitte vain makailla lähekkäin ja syleillä. Olette kuitenkin järjestäneet aikaa intiimille kohtaamiselle, joka voi tapahtua, jos niin haluatte.

Sano "ei" hienotunteisesti

Suhteen alun kiihkeän huuman jälkeen arki astuu kuvioihin ja kiihkeyden palo tasoittuu. Useimmissa ihmissuhteissa yksi osapuoli haluaa toista enemmän seksiä. Onkin tärkeää osata kieltäytyä lempeästi.

Tee näin: Kyllä- ja ei-vastausten lisäksi on olemassa lukemattomia muita tapoja myöntyä ja kieltäytyä. Voit antaa kumppanillesi vaihtoehtoja esimerkiksi sanomalla "kyllä, jos pääsemme ajoissa nukkumaan" tai "olen hieman väsynyt, mutta tehdäänkö se pikaisesti?". Ole rehellinen: voit sanoa, että työasiat painavat mieltäsi, etkä varmaankaan ole koko olemuksellasi mukana seksissä, Klein neuvoo.

Ala puhua

Oletko koskaan yrittänyt leipoa kumppanisi kanssa niin, ettei kumpikaan saa puhua leivontatarvikkeista niiden oikeilla nimillä? Et taatusti, sehän olisi hirvittävän vaikeaa! Yllättävän moni kuitenkin uskoo, että seksistä puhuminen vie spontaaniuden ja taian pois eroottisesta kohtaamisesta. Siksi onkin parempi olla hiljaa ja vain odotella, että jotain tapahtuu – vai?

Tee näin: Vaikka se voikin aluksi tuntua vaikealta, on parasta käyttää kehon eri osista ja fantasioista niiden oikeita nimiä. "Kosketa minua sieltä niin" jättää liian paljon tulkinnanvaraa, joten sano rohkeasti "rinta" tai "alavatsa". Jos makuuhuoneessa kuiskaileminen tuntuu ahdistavalta, seksistä voi myös puhua esimerkiksi tiskatessa aivan arkisesti: "mitä mieltä olit eilisiltaisesta, minusta se oli mahtavaa?"

Menkää kylpyyn

Olemme tottuneet ajattelemaan, että yhdenlainen seksi tai seksikkyys on toista tärkeämpää. Olemme unohtaneet, että voimme itse määritellä "seksikkyyden" niin, että se sopii täydellisesti omaan elämäämme.


Tee näin: Lukekaa toisillenne, hivelkää toistenne hiuksia, tehkää se peiton alla, kylpekää – tehkää sitä, mikä on teidän mielestänne seksikästä, tohtori Klein neuvoo. Älä roiku "seksikkyyden" tai "hyvän rakastajan" kapeassa määritelmässä, sillä määritelmät muodostuvat ennen pitkää nautinnon esteeksi.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja