Näin säästät satasia polttoainekuluissasi

Nokian Renkaat -rengasyhtiö muistuttaa, että suomalainen voisi pienentää polttoainelaskujaan sekä päästöjään huomattavasti, mikäli autojen rengaspaineet olisivat kohdillaan.

Nokian Renkaiden mukaan autoilijat kuluttavat kesäkuukausina turhaan miljoonia euroja polttoaineeseen, ja myös ympäristöön syntyy merkittävän paljon ylimääräisiä päästöjä. Autonrenkailla ja omalla ajotavalla on suuri merkitys taloudellisen ajamisen tiellä.

Jo pienillä toimenpiteillä autoilusta voi tehdä hieman ympäristöystävällisempää ja pienentää omaa polttoainelaskuaan.

– Tutkimusten mukaan suomalaiset voisivat säästää kesällä jopa 12 miljoonaa euroa polttoainelaskuissaan, jos he ajaisivat oikeilla rengaspaineilla. Myös ympäristöön syntyisi 20 miljoonaa kiloa vähemmän CO2-päästöjä, kertoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Tarkista rengaspaineet, huomioi kuorma

Rengaspaineella on suuri vaikutus siihen, kuinka usein sinun täytyy ajaa bensa-asemalla. Jos renkaissasi on liian vähän ilmaa, suurenee vierintävastus. Tällöin renkaat lämpenevät ja kuluvat enemmän. Rengaspaineiden ollessa kunnossa paranee myös ajomukavuus.

– Laadukkaatkaan renkaat eivät toimi turvallisesti, jos niitä ei tarkista tai huolla säännöllisesti. Suositeltavaa on, että autoilijat tarkastaisivat rengaspaineet noin kolmen viikon välein. Siltikään 90 prosenttia autoilijoista ei tee niin, ja joka viides suomalainen ajaa liian alhaisilla rengaspaineilla. Pienellä vaivannäöllä voikin oleellisesti parantaa omaa sekä läheistensä turvallisuutta sekä samalla säästää luontoa että lompakkoa, Morri korostaa.

Kesälomareissulla kannattaa myös muistaa, että auton tavaramääräkin voi vaikuttaa rengaspaineisiin.

Halvat renkaat näkyvät polttoainelaskussa

Nokian Renkaat muistuttaa, että renkaiden hankintakuluissa ei kannata aina säästää liikaa. Huonot renkaat näkyvät nimittäin äkkiä polttoainelaskussa.

– Koska halvemmat renkaat valmistetaan huokeammista materiaaleista, niiden vierintävastukset ovat korkeampia. Jos vuodessa ajetaan esimerkiksi 40 000 kilometriä, voi bensalasku olla korkeamman vierintävastuksen vuoksi jopa 300 euroa suurempi.

Taloudelliseen ajamiseen vaikuttaa myös renkaiden tasainen kuluminen. Renkaita pitäisi kierrättää edestä taakse ja päinvastoin noin 8 000 ajokilometrin välein. Lisäksi ajoneuvon alustageometria tulisi tarkastaa säännöllisesti. Kuljettajan omalla ajotavalla on myös hyvin paljon merkitystä siihen, kuinka kalliiksi ajaminen tulee.

– Taloudellinen ajotapa on jouhevaa ja ennakoivaa, jotta äkkipysäytyksiä ei tarvitse tehdä. Omalla ajotavalla pystyy vaikuttamaan merkittävästi polttoaineen kulutukseen, Matti Morri toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja