Mainos

Näin puhdistuu öljyyn tahriutunut pelikaani - katso kuvat

Meksikolahden öljykatastrofi on pitänyt paikalliset lintujärjestöt kiireisinä. Esimerkiksi Louisianalaisessa Fort Jacksonin lintujen suojelukeskuksessa on puhdistettu tähän mennessä 157 lintua.

Öljyyn tahriutuneita lintuja on tullut viime päivinä kiihtyvää tahtia. Pelkästään parin viime päivän aikana keskukseen on tullut 66 lintua, pääasiassa ruskeita pelikaaneja.

Lintujen puhdistusoperaatio on aikaa vievä ja vaikea prosessi. Ennen varsinaisen puhdistuksen alkua, linnut ruokitaan sekä hoidetaan nestehukan ja muiden ongelmien varalta.

Tämän jälkeen linnut kylvetetään lämmitetyssä kasviöljyssä. Sen jälkeen alkaa linnun puhdistus hammasharjoilla ja pesuaineella. Työ on hidasta, sillä linnut yleensä kamppailevat vastaan. Yhtä lintua kohden kuuraus kestää keskimäärin 45 minuuttia.

Pesun jälkeen linnut kuivataan ja niiden terveys tarkistetaan. Tämän jälkeen ne rengastetaan, jotta linnut voidaan tunnistaa myöhemmin. Lopuksi linnut lennätetään turvallisemmille vesille.

Ei tiedetä toipuuko lintukanta katastrofista

Vaikka lintuja saadaankin putsattua, Meksikonlahden öljykatastrofin seuraukset alueen lintupopulaatiolle ovat yhä epäselvät. Ei esimerkiksi tiedetä varmasti, pystyvätkö pelastetut linnut lisääntymään enää normaalisti. Alueella ollaan huolissaan etenkin ruskean pelikaanin kohtalosta, sillä lintu poistettiin uhanalaisten lajien listalta vasta puolisen vuotta sitten.

Viranomaisten mukaan lintukeskukseen toimitettujen lintujen lisäksi alueelta on kerätty noin yksilöä 550 kuolleena. Lintujärjestöjen mukaan luvut eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä valtaosa linnuista hukkuu aaltoihin, eivätkä sen takia löydy laskettavaksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.