Näin puhdistat puulattiasi: Lue hoitovinkit

Yhä useampi valitsee kotiinsa parketti- tai laminaattilattiat, mutta puulattioiden hoidossa on hyvä muistaa oikeanlainen hoito ja välineet. Hyvin hoidettuna parketti- ja muut puulattiat pysyvät kauniina pitkään.

Lattian hoidoksi riittää yleensä viikoittainen imurointi sekä nihkeäpyyhintä. On tärkeää pysäyttää lika ja hiekka jo eteiseen, etteivät ne vahingoita herkkää puulattian pintaa.

Hyvä kura- ja eteismatto tekee suurimman osan tästä työstä ja sinä loput, kun tartut imuriin ja sen jälkeen juuri oikeanlaiseen moppiin. Lattioiden jynssääminen epäergonomisesti polvillaan on jo taakse jäänyttä elämää.

Älä kastele puulattiaasi pilalle

Parketti- ja muut puulattiat pitävät mahdollisimman kuivasta mopista. Puulattiaa ei pitäisikään kastella märäksi, jotta se ei turpoa ja mene pilalle, vaan parasta hoitoa on kuiva- tai nihkeäpyyhintä.

Voit nihkeyttää mopin suihkepullon avulla, jotta vältytään turhalta lattian kastelulta.

Likaisella mopilla ei saa puhdasta aikaiseksi vaan sillä levittää likaa lattioille, joten kutakin noin 50 m² aluetta tulee vaihtaa uusi moppipää ja siivouksen jälkeen voi kaikki moppipäät pestä kerralla koneessa - valmiiksi taas seuraavaa siivousta varten.

Kauniin puulattian hoitovinkit

1. Pysäytä hiekka ja lika jo eteiseen, hanki kunnollinen eteismatto.

2. Laita kaikkien huonekalujen alle huopatassut.

3. Poista kaatuneet nesteet ja tahrat välittömästi.

4. Poista irtolika, pöly ja hiekka lattialta tarvittaessa vaikka päivittäin.

5. Puhdista lattia nihkeällä mikrokuitumopilla, puulattia ei siedä vettä.

6. Kunnon välineillä siivoat lattian vähällä vedellä ja jopa ilman puhdistusaineita. Näin säästät sekä kukkaroasi että myös luontoa

7. Puulattiasi valmistaja antaa parhaat hoitovinkit juuri sinun lattiallesi.

8. Huolehti siivousvälineiden huollosta ja puhtaudesta: puhtaalla välineellä puhdas tulos!

Lue myös:

    Uusimmat