Mainos

Näin porvari ja demari arvioivat Euroopan vaaleja

Eurokansanedustaja Liisa Jaakonsaari (sd.) ja Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä kertoivat MTV3 Huomenta Suomessa näkemyksistään Kreikan ja Ranskan vaaleista.

Jaakonsaaren mielestä vasemmistolaisen Francois Hollanden nousu Ranskan presidentiksi henkii maan vallankumouksen henkeä.

– Haluttiin jotain uutta. Siellä oli hyvin voimakas tunne muutoksesta. Haluttiin tasapainoa kasvun ja vakauden rinnalle. Täytyy saada enemmän työtä ja tasa-arvoa, Jaakonsaari sanoi.

Penttilä oli ymmärrettävästi eri mieltä.

– Toivon, että Ranska saa pragmaattisen presidentin. Kyllä minua vähän pelottaa. Jos nyt kuuntelee hänen vaalikampanjaansa, niin se on verot ylös, työaika alas ja lisää velkaa, Penttilä latasi.

Penttilä toivoo, että Hollande tekisi saman kuin sosiaalidemokraattinen pääministeri Gerhard Schröder 2000-luvun alussa Saksassa. Schröder ajoi läpi uudistusohjelman, joka muun muassa heikensi työttömyysturvaa.

– Minä uskon, että Schröderin henkeä tulee, Jaakonsaari vastasi Penttilälle.

Kreikkalainen tragedia

Kreikan eilisiä vaaleja kaksikko kommentoi samalla tavalla. Molemmat pitivät vaalitulosta huonona.

– Kreikkalainen tragedia. Ihmisten elämä alkaa siellä olla erittäin tuskallista. Sitten tämä poliittinen järjestelmä, joka ei ole toiminut tähänkään saakka, se toimii todennäköisesti vielä huonommin, Jaakonsaari kuvaili.

Penttilä pitää Kreikalle parhaana vaihtoehtona virkamieshallitusta. Jaakonsaari epäili, että maa saattaa joutua järjestämään uudet vaalit melko nopeasti. Hän myös uskoo, että Kreikka saattaa hyvinkin erota Eurosta.

– Kaikki ovat huonoja vaihtoehtoja, Jaakonsaari latasi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.