Mainos

Näin pitkälle on menty - Portsarit yrittävät narauttaa alaikäisiä Facebookin avulla

Baarit ja yökerhot saattavat saada rangaistuksia, mikäli ne päästävät alaikäisiä illan viettäjiä tiloihinsa. Ravintoloiden portsarit ovatkin alkaneet ottaa käyttöön uusia keinoja asiakkaidensa henkilöllisyyksien tarkastamiseen.

BBC kertoo verkkosivuillaan, että Britanniassa osa ravintoloiden järjestysmiehistä on alkanut tarkastaa täsmäävätkö heidän asiakkaidensa henkilökortit henkilöiden Facebooktilien kanssa.

Joidenkin portsareiden kerrotaan vaatineen asiakkaitaan kirjautumaan baarin ovella älypuhelimella Facebooktililleen. Tätä kautta he ovat varmistaneet, että baariin pyrkivän asiakkaan Facebooktilin tiedot vastaavat henkilökortissa olevia tietoja eikä käytössä ole väärennettyjä papereita.

20-vuotias Charlotte Neal kertoo BBC:lle, että portsarit ovat pyytäneet häntä vahvistamaan henkilöllisyytensä Facebook-profiilin avulla jo muutamaan otteeseen.

- Ensimmäisellä kerralla en tiennyt miten ajatella asiasta, mutta sitten aloin miettiä, että näinkö todella tarkastetaan miten vanha minä olen. Halusin kuitenkin päästä klubiin sisälle, joten suostuin näyttämään profiiliani, Neal kertoo.

BBC kertoo, että myös muut ihmiset ovat kertoneet vastaavasta menettelystä.

Portsareiden toimia on syytetty asiakkaiden yksityisyyden loukkaamiseksi. Kritisoijien mukaan henkilöllisyyden varmistamista ei saa pitää tekosyynä ihmisten yksityisyyden nuuskimiselle.

Järjestysmiehet ovat puolustaneet toimiaan toteamalla, että seuraukset alaikäisten päästämisestä baareihin voivat johtaa suuriin sakkoihin.

Järjestysmiehiä kouluttavan Akira Training -yhtiön johtaja Paul Martin-Beades toteaa kuitenkin, että asiakkaiden Facebook-tilien tarkistelua ei voida pitää hyväksyttävänä tapana.

Ja tietenkin väärennettyä henkilötodistusta kantavalla asiakkaalla voi olla myös väärennetty Facebook-profiili.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.