Näin Pielavesi palkitsee "ronssisankarinsa"

Olympiapronssia voittanut keihäänheittäjä Antti Ruuskanen saa Pielaveden kunnalta yllätyslahjan, joka paljastetaan viimeistään sunnuntain pronssijuhlissa.

– Nythän on niin, että Antilla on jo niin komia rantatontti tuolla ihan Pielaveen keskustan tuntumassa, että siitä on vaikea panna perinteisellä mallilla paremmaksi, sanoo Pielaveden kunnanjohtaja Mika Sivula.

Pielaveden kunnanhallitus keskusteli Ruuskasen palkitsemisesta eilen kokouksessaan, mutta tarkka lahja jäi vielä päättämättä. Yllätyslahja selviää tämän viikon aikana.

– Meillä on muutama erilainen vaihtoehto mielessä, joita selvitellään. Pidämme lahjan yllätyksenä niin kauan kuin asia on kesken, kertoo Sivula.

"Ronssijuhlat" sunnuntaina Pielavedellä

Pielaveden kunta ja perinteikäs urheiluseura Pielaveden Sampo järjestävät "Ronssijuhlan" Ruuskaselle sunnuntaina kello 14 Pielaveden torilla.

Torijuhlaan osallistuu Ruuskasen lisäksi hänen lähipiiriään, muiden muassa valmentaja Aki Parviainen, joka on itse keihään maailmanmestari takavuosilta.

– Sellainen mukava savolainen kyläjuhla järjestetään pitkälti pielavetisin voimin. Vähän musiikkia, tanssiesityksiä ja muisteloita sekä tietysti mitalistin omia mietteitä on luvassa. Ja myös kakkukahvit juodaan, kunnanjohtaja Sivula listaa.

Lue myös:

    Uusimmat