Mainos

Näin pidät yllä pitkän suhteen hehkun

Countrylaulaja Naomi Judd on kirjoittanut kirjan arvokkaasta ikääntymisestä. Itsekin jo 21-vuotta aviossa ollut tähti paljastaa kirjassaan, kuinka pitää yllä pitkän suhteen hehku.

Naomi muistuttaa, että pitkä suhde ei ole itsestäänselvyys. Tutkimukset kuitenkin todistavat, että pitkä suhde kannattaa. Naimisissa olevat elävät keskimäärin 8 vuotta pidempään kuin sinkut, eronneet tai lesket. On myös todettu, että syöpäpotilaat, joilla on kumppani, selviävät muita todennäköisemmin. Avioliitto vähentää myös masennusta.

Naomi Judd on itsekin jo toista kertaa naimisissa, mutta on onnistunut kulkemaan nykyisen miehensä Larry Stricklandin kanssa yhdessä jo 21 aviovuotta. Judd opastaa nyt kokemuksistaan viisastuneena muita pitkän suhteen saloihin.

Naomi Judd ja Larry Strickland, Kuva: Wireinmages/AOP

1. Sanonta miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta on pätevä, sillä sukupuolet ovat erilaisia. Tämä fakta onkin parempi hyväksyä, eikä yrittää muuttaa kumppania. "Kun nykyään sanon Larrylle, että meidän pitää puhua, hän ei automaattisesti halua lähteä karkuun", Naomi kertoo. "Muistan myös kysyä häneltä, onko nyt hyvä aika puhumiselle. Jos ei ole, kysyn koska olisi", hän lisää.

2. Kuten Anne Morrow Lindberg on kirjoittanut, rakkauden siemenet on kylvettävä aina uudelleen. "Tämä tarkoittaa, että meidän pitää kunnioittaa kumppaniamme joka päivä. Älä pidä rakastasi itsestäänselvyytenä", Naomi muistuttaa. Kohteliaisuudet ja kunnioittava käytös kuuluvat myös parisuhteeseen. "Keskity asioihin, joita kumppanisi tekee hyvin. Ihminen, joka on meille kaikkein läheisin, ansaitsee kunnioitusta", Naomi sanoo.

3. Älä mitätöi toista riidan päätteeksi, vaan jätä aina mahdollisuus uudelle keskustelulle. "Olet niin tyhmä. Mitä oikein ajattelin, kun menin naimisiin kanssasi", on myrkkyä parisuhteelle.

4. Pariskunnan ei tarvitse olla yhdessä jatkuvasti. "Jos mahdollista, erilliset kylpyhuoneet ovat hyväksi. En ole ikinä pieraissut Larryn nähden", Naomi sanoo.

5. Pidä hauskaa kumppanisi kanssa. "Larrylla ja minulla on hauskaa yhdessä. Joskus emme voi muuta kuin nauraa - itsellemme, ystävillemme, paikoille, johon jäämme jumiin ja niin edelleen."

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: limelife.com

Kuvat: Shutterstock, Wireimages/AOP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.