Mainos

Näin parisuhteesi pysyy kiinnostavana

Kun parisuhteesta tulee arkea ja rutiinia, katoaa yhteiselosta helposti kipinä. Näillä vinkeillä pidät parisuhteesi kiinnostavana, kirjoittaa Askmen.com

Järjestäkää juhlia. Vietättekö aikaanne vain kahdestaan? Tämä on parisuhteen isoin mahdollinen moka. Järjestäkää juhlat ja kutsukaa molempien ystäviä kylään. Näin voitte olla yhdessä ilman, että nyhjäätte kiinni toistenne kainaloissa. Tämä on loistava tapa pitää pitkä parisuhde kiinnostavana. Miehet voivat pelata pokeria samalla kun naiset viettävät aikaa keskenään tai voitte yksinkertaisesti tutustua toisen kaveriporukkaan.

Matkustakaa uuteen paikkaan. Käyttekö aina samoissa ravintoloissa ja toistatte samoja rutiineja? Kokeilkaa uutta treffipaikkaa vaikkapa toisessa kaupungissa. Saatte paljon uusia puheenaiheita, kun ette täysin tiedä, mitä tapahtuu. Jos yövytte hotellissa, voitte kokeilla uusia asioita myös lakanoiden välissä.

Viettäkää omaa aikaa. Tämä voi olla vaikeaa pitkässä parisuhteessa oleville, koska jos toista rakastaa, haluaa luonnollisesti viettää mahdollisimman paljon aikaa tämän kanssa. Oma tila on kuitenkin erittäin tärkeä. Parisuhteelle tekee hyvää viettää öitä erikseen aina silloin tällöin. Näin saatte hieman omaa vapautta, mutta samalla myös ikävöitte toisianne. Tämä on ideaali tapa pitää suhteessa kipinää yllä.

Antakaa lahjoja. Kun annat toiselle lahjan, osoitat välittävästi toisesta. Lisäksi viestität, että olet ajatellut puolisoasi myös silloin, kun ette ole yhdessä. Lahjan ei tarvitse olla iso tai kallis, vaan jotain, mistä toinen voi nauttia. Vaikka puoliso toteaisikin, että lahjojen ostaminen ei ole tärkeää, on se kuitenkin hyväksi suhteenne hyvinvoinnille.

Yllätä toinen! Vieraile silloin tällöin kumppanisi työpaikalla ja vie hänet vaikkapa yllätyslounaalle. Näin puolisosi tietää, että olet ajatellut häntä kesken päivän. Samalla viestität kumppanillesi, että sinun oli aivan pakko nähdä hänet. Muista kuitenkin, että liika on aina liikaa, eli älä ilmesty toisen työpaikalle päivittäin.

Käykää treffeillä. Vaikka olettekin parisuhteessa, käykää yhdessä treffeillä! Älkää menkö siihen ravintolaan, jossa käytte aina, vaan tehkää pöytävaraus romanttiseen, mutta lompakolle sopivaan ravintolaan. Tilatkaa viiniä ja jälkiruokaa ja pitäkää toisianne kädestä. Tehkää treffi-illasta viikottainen tapa. Se voi tuntua työläältä, mutta vahvistaa parisuhdettanne.

Asettakaa yhteisiä tavoitteita. Istukaa yhdessä pöydän ääreen puhumaan toiveistanne ja tavoitteistanne. Miettikää, mitä haluatte parisuhteeltanne pitkällä tähtäimellä. Puhukaa esimerkiksi kodistanne, perheen perustamisesta, unelmatyöpaikoistanne ja pohtikaa yhdessä, miten saavutatte ne. Elämässä on aina jotain parannettavaa. Tehkää nämä asiat yhdessä, älkää erikseen.

Rikkokaa rutiineja makuuhuoneessa. Jos olet ollut kauan yhdessä kumppanisi kanssa, sänkyelämäkin on ehtinyt saada jo rutiineja. Jos haluatte, että parisuhteessanne säilyy kiinnostuksen kipinä, nähkää ylimääräistä vaivaa myös makuuhuoneessa. Kokeilkaa vaikkapa seksileluja. Kaikki asiat eivät ehkä tunnu kiihottavilta, mutta pysykää avoimina uusille asioille ja toisen toiveille! Ainakin saatte yhteisiä kokemuksia.

Suhteen kolmas osapuoli. Jossakin vaiheessa suhdetta pariskunnan täytyy tehdä päätös myös suhteen kolmannesta osapuolesta. Tällä ei tarkoiteta uutta kumppania, vaan lasta. Lapsi on tiukin mahdollinen side, joka yhdistää pariskunnan toisiinsa. Jos ette ole valmiita perustamaan perhettä, pohtikaa lemmikin hankintaa.

Hankkikaa yhteisiä kokemuksia. Loppujen lopuksi paras tapa pitää parisuhde kiinnostavana on kokea yhdessä uusia asioita. Ilmoittautukaa kokkikurssille tai kokeilkaa joogaa tai tanssitunteja. Milloin olette viimeksi käyneet museossa? Pääpointti on tietenkin siinä, että haluatte olla yhdessä, mutta on tärkeää, että myös teette asioita yhdessä. On helppoa löytää joku, jonka kanssa haluaa harrastaa seksiä, mutta on vaikeaa löytää henkilö, jonka kanssa haluaa jutella seksin jälkeen. Kun teette asioita yhdessä, saatte uusia puheenaiheita ja pidätte alkuhuuman elossa vuosia!

MTV3/Helmi

Lähde: Askmen.com

Kuvat: Shutterstock

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja