Mainos

Näin pankkitroijalainen iskee koneeseesi

Tänään laajalti uutisoidun pankkitroijalaisen kerrotaan piinanneen suomalaisten pankkien verkkopalveluja jopa useiden viikkojen ajan. Kuinka troijalainen oikein pääsee koneelle ja miten se toimii? Tässä tapahtumakuvaus:

Kun Windows-koneen käyttäjä on ensin omalla tietokoneellaan surffannut netissä, joltakin toistaiseksi tuntemattomalta verkkosivustolta on käyttäjän huomaamatta tarttunut koneelle haittaohjelma. Tämä on ollut mahdollista tiettävästi siksi, että koneen virusturva on ollut päivittämätön tai sitä ei ole ollut alunperinkään.

Koneelle tallentunut haittaohjelma taas on aktivoitunut sitten, kun käyttäjä on seuraavan kerran, joko samana päivänä tai vaikka kuukauden kuluttua, kirjautunut samalta tietokoneelta omaan verkkopankkiinsa.

Kun henkilö maksaa verkkopankissa esimerkiksi laskuja, tämä pankkitroijalaiseksi nimetty haittaohjelma käynnistää niin kutsutun varjoistunnon, jonka kautta rikollisjärjestö tekee näkymättömiä tilisiirtoja.

Tilisiirtoissa siis hyödynnetään tilinomistajan itse koneelle naputtelemia käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Ainoa asia, mistä koko toimenpiteen on saattanut huomatta, on ollut hetkellinen ylimääräinen viesti tietokoneen näytöllä. Viestissä on saattanut lukea esimerkiksi "odota", "pieni hetki", tai "asennetaan päivityksiä". Tämän viestin aikana rikollisen tekemät tilisiirrot tapahtuvat.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 20.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.