Mainos

Näin paljon Suomen vankiloissa istuu vankeja – ulkomaalaisten osuus kasvaa

Ulkomaalaisvankien määrä on lähes kolminkertaistunut Suomen vankiloissa 2000-luvulla.

Rikosseuraamuslaitoksen erikoissuunnittelijan Ilppo Alatalon mukaan syynä tähän on Suomen kansainvälistyminen ja liikkuvuuden vapautuminen EU:ssa.

– Tämä on vähän samanlainen suuntaus kuin muissakin Pohjoismaissa. Ulkomaalaisia vankeja on yhä useammin Suomessa, Alatalo toteaa.

Muissa Pohjoismaissa ulkomaalaisvankien osuudet ovat kuitenkin suurempia kuin Suomessa. Ulkomaalaisvankien määrän Suomessa uskotaan kasvavan jatkossakin.

Heinäkuun alussa Suomen vankiloissa istui yhteensä noin 2900 vankia, joista ulkomaalaisia on viitisensataa. Tämän lisäksi kaikkia vankeja on valvotussa koevapaudessa 170, jonka määrää pyritään jatkuvasti kasvattamaan.

– Tällä tavoin yritämme saada vankeja entistä nopeammin takaisin siviilielämään, Rikosseuraamuslaitoksen viestintäpäällikkö Usko Määttä toteaa.

Vangit mahtuvat kohtuullisesti suomalaisvankiloihin, mutta varsinkin etelässä on jo täyttä runsaan väkimäärän takia. Esimerkiksi tutkintavankilana tunnetun Vantaan vankilan kapasiteetit ovat jatkuvasti koetuksella.

Rikosseuraamuslaitoksella onkin mietittävänä, miten se jatkossa sijoittelee vankeja ja mitä vankiloita on järkevä ylläpitää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.