Mainos

Näin paljon sote-selvittely on tullut maksamaan suomalaisille

Hallitus ja oppositio sopivat eilen uudesta mallista sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseksi.

Tarkoitus on järjestää kaikki sote-palvelut viidellä alueella, jotka muodostetaan nykyisten sairaanhoidon erityisvastuualueiden pohjalta.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamista on valmisteltu ja selvitetty huolella etenkin sosiaali- ja terveysministeriössä. Uudistuksen valmistelu ja selvittely on ollut käynnissä tämän hallituksen aloitteesta vuodesta 2011 

STM:n laskelmien mukaan koko vuoden 2013 rahankäyttö sote-uudistukseen oli 414 276,54 euroa, josta reilut 300 000 kului selvityshenkilövaiheeseen.  15 selvityshenkilöä selvitti sote-uudistusta viidellä erityisvastuualueella vuosina 2012-2013. 

Vuosina 2007-2013 sote-uudistusten parissa työskennelleiden työryhmien välittömät kustannukset STM:lle olivat 43200 euroa.

Välittömien kustannusten lisäksi kuluja on aiheutunut valmisteluun käytetystä työpanoksesta. STM:ssä työryhmien työskentelyyn on osallistunut vuosien mittaan suuri määrä virkamiehiä. Heidän soteen käytetyn työpanoksensa arvoa on mahdoton määritellä.

Kunnissa ja muissa tahoissa on tehty valmistelua, senkään työpanoksen arvoa ei pysty määrittelemään.

Jatkovalmistelu tehdään virkamiestyönä ja asiantuntijoiden avulla. Uudistuksella on lisäksi peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) vetämä parlamentaarinen ohjausryhmä.

Esitys uudistuksesta on tarkoitus saada valmiiksi toukokuun loppuun mennessä ja tuoda se eduskuntakäsittelyyn syksyllä.

Uusien sote-alueiden on määrä aloittaa toimintansa vuoden 2017 alussa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.